SEĆANJE NA NEVINU ŽRTVU BOMBARDOVANJA: Obnovljen park Milice Rakić u Batajnici
Foto: Beoinfo

Da se ne zaboravi

SEĆANJE NA NEVINU ŽRTVU BOMBARDOVANJA: Obnovljen park Milice Rakić u Batajnici

Društvo -

BEOGRAD - Milica Rakić je simbol stradanja našeg naroda, ne samo tokom NATO agresije, već simbol stradanja našeg naroda u čitavom 20. veku i svih onih znanih i neznanih žrtava našeg naroda i sve one dece koja nisu dorasla da prestanu da budu deca, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na otvaranju obnovljenog parka "Mala Milica Rakić" danas u Batajnici.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo odbrane obnovilo park "Mala Milica Rakić".

foto: Beoinfo

Prema rečima ministra odbrane, Milica Rakić bi danas imala 21 godinu, bila bi velika i odrasla, zaljubila bi se, završila školu, išla na fakultet.

Milica Rakić i sva ona deca koja nisu dočekala da prestanu da budu deca nas upozoravaju i opominju da ne smemo da ih zaboravimo, istakao je Vulin. Ne smemo da zaboravimo Milicu Rakić, ne smemo da zaboravimo Bojanu Tošović, ne smemo da zaboravimo dvogodišnjeg Danila Cokića ubijenog u naručju trudne majke, ne smemo da zaboravimo ni jednu žrtvu svih ratova 20. veka, ni NATO agresije ni Prvog ni Drugog svetskog rata, dodao je Vulin.

foto: Beoinfo

Ne smemo da zaboravimo koliko je naš narod skupo plaćao slobodu. Srpski narod nikada neće biti agresor, srpski narod nikada neće odlaziti u druge kuće, srpski narod nikada neće tuđu decu ubijati, srpski narod nikada neće dozvoliti da se ono što je činjeno njemu čini drugima, poručio je Vulin.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević je rekao da više od svih reči kako park danas izgleda govore osmesi dece.

Ovaj park je pun simbolike i treba da bude simbol pobede nad razaranjem i ubijanjem, dodao je Nikodijević. Predsednik opštine Zemun Dejan Matić zahvalio je Ministarstvu odbrane za obnovu parka "Mala Milica Rakić".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Bojan Jovanović za Kurir : Voleo bih da se sazna istina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track