ZASLUŽENO: Penzija poklon za Dan rudara
Foto: Dado Đilas

UDARNICI VRAĆAJU ŠLEMOVE

ZASLUŽENO: Penzija poklon za Dan rudara

Društvo -

Najviše rudara - 17 u penziju ide iz rudnika „Rembas“, najvećeg i najstarijeg u JP PEU, a tri žene koje idu u penziju su iz rudnika „Soko“

Povodom Dana rudara Srbije 6. avgusta, iz devet rudnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja svečano će u penziju biti ispraćena 73 rudara, među kojima i tri žene.

Najviše rudara - 17 u penziju ide iz rudnika „Rembas“, najvećeg i najstarijeg u JP PEU, a tri žene koje idu u penziju su iz rudnika „Soko“, rekao je koordinator za informisanje u Sindikatu radnika JP PEU Dragan Simić.

On je objasnio da je reč o zaposlenima u JP PEU koji su stekli uslove za penziju između dva Dana rudara.

- Biće upriličeni svečani ispraćaji, a novim penzionerima, po tradiciji, biće uručeni satovi i zakonska otpremnina - rekao je Simić i podsetio da je ovog leta Sindikat JP PEU poslao na rehabilitaciju u banju i na more 300 rudara.

Obeležavanje Dana rudara u JP PEU počelo je turnirom u šahu i pozorišnom predstavom „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića u izvođenju teatra „Resava“ iz Despotovca. Na sam Dan rudara, svečanost će početi tradicionalnim plotunima u šest sati, a završiće se koncertom narodne muzike Reset benda, koncertom folklora KUD Sokobanje, Aranđelovca i Resavice i uveče vatrometom.

Kurir / E.K.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track