MAFIJAŠKA KUMA U VRHU POLICIJE: Državna sekretarka 12 puta spasla Mutavog od robije! Kriminalcima delila značke!
Foto: Saša Pavlić, Beta

SKANDAL: AFERA KUMA MAFIJE ŽESTOKO TRESE SRBIJU

MAFIJAŠKA KUMA U VRHU POLICIJE: Državna sekretarka 12 puta spasla Mutavog od robije! Kriminalcima delila značke!

Društvo -

Dijana Hrkalović, državna sekretarka MUP i bliska saradnica ministra Nebojše Stefanovića, ne samo da je trebalo da bude kuma na venčanju ubijenom vođi navijača Partizana i osuđenom narko-dileru Aleksandru Stankoviću, zvanom Sale Mutavi, već mu je navodno pružala zaštitu i pomogla da čak 12 puta izbegne odlazak u zatvor, saznaje Kurir iz nekoliko izvora u policiji.

Izvori našeg lista navode da su posebnu zaštitu uživali upravo članovi kriminalne grupe Saleta Mutavog, koji je bio dugogodišnji Hrkalovićkin bliski prijatelj.

- Brojni kriminalci su, zahvaljujući Dijani Hrkalović, bili zaštićeni i nisu odgovarali za mnoge kriminalne radnje. Pa javna je tajna da je ona uticala čak i na to da se Saletu Mutavom 12 puta odloži odlazak na robiju. Takođe, zna se da je Hrkalovićka bila ta koja je tražila da se određenim momcima iz kriminalnog podzemlja daju policijske značke, a onda su oni zauzvrat uvek bili tu kad je trebalo obaviti prljave poslove za državu - tvrdi naš sagovornik.

foto: Fonet

Inače, među pripadnicima MUP vlada veliko ogorčenje zbog činjenice da je mafija preuzela policiju. Kako za naš list kaže jedan od policajaca, koji je želeo da ostane anoniman, javna je tajna da Hrkalovićka ima dosta prijatelja među ljudima iz kriminalnog miljea.

Dijana se bacala na auto u kojem je bilo telo Saleta Mutavog, tvrdi naš izvor

- Svi znaju da je ona slaba na te „opake momke“ s beogradskog asfalta i da voli da se druži s njima. Ubijeni Sale Mutavi je bio samo jedan od njenih prijatelja. Inače, svi se i dan-danas sećaju kako je prošle godine, kad je Mutavi ubijen, otišla na mesto ubistva i, navodno, bacala se na automobil u kojem je on ležao mrtav, htela je da ga zagrli... A prethodno je, navodno, u kancelariji plakala i histerisala kad je čula da joj je prijatelj ubijen - ispričao nam je ogorčeni policajac.

On dodaje da je nedopustivo da se na važnim mestima u MUP nalaze Dijana Hrkalović i Biljana Popović Ivković, čija se imena povezuju s ljudima iz kriminalnog podzemlja.

STEFANOVIĆU, ZAŠTO IH NE SMENJUJEŠ?, foto: MUP Srbije

- One bi morale što pre da budu smenjene, a ministar Stefanović bi trebalo da podnese ostavku - ističe sagovornik Kurira.

foto: Kurir

Stefanović i Hrkalovićka juče nisu odgovarali na pitanja koja smo im poslali.

Napredna funkcionerka

OD SVINJOGOJSTVA DO VRHA POLICIJE

Hrkalovićka je prvo radno iskustvo stekla u očevoj stočarskoj zadruzi, odakle se odmetnula u BIA. Odatle prelazi u MUP, gde je najpre radila kao zamenik šefa kabineta ministra Stefanovića, a onda je, od 2015. do 2017, bila na mestu sekretara Uprave kriminalističke policije. Krajem jula imenovana je za državnog sekretara MUP. Po zanimanju je magistar psihologije, a bila je i politički aktivna, i to kao kandidat za odbornika SNS na beogradskim izborima 2012.

foto: Zorana Jevtić

Rat mafiji

OSVETA ZBOG UBISTVA MUTAVOG?

Hrkalovićeva je takoreći bila odlučna da osveti prošlogodišnje ubistvo Saleta Mutavog, pa je zato, kako tvrde u policijskim krugovima, Nebojša Stefanović samo dan nakon Stankovićeve likvidacije morao da izađe u javnost i objavi „rat mafiji“.

- Objavljujemo rat mafiji, ovo će biti teška borba, u koju policija i bezbednosne službe ulaze - rekao je Stefanović dan nakon ubistva Saleta Mutavog, dodavši da je tu likvidaciju izvela „najorganizovanija kriminalna grupa na Balkanu“.

foto: Kurir

SVE O POZNATIMA

foto: Kurir

ČITAJTE U DODATKU STARS: Novi rat na estradi

U današnjem Kuriru, u poklon dodatku Stars, donosimo sve detalje sukoba između Rade Manojlović i Dare Bubamare.

Saznaćete zašto Đole Đogani ne veruje u brak i odbija da se oženi Vesnom, otkrivamo sve o zakazanoj svadbi bivših učesnika „Parova“ Aleksandre i Davida, a saznaćete i šta u intervjuu kažu budući roditelji, Jovana i Željko Joksimović.

Uzbudljive vesti sa srpske estrade čitajte svake srede u Starsu, Kurirovom poklon dodatku o poznatima.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Beta, Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track