SUTRA PAKAO PRED ZAHLAĐENJE: U petak 41 stepen i topla košava, a za vikend NEVREME sa obilnom kišom i grmljavinom
Foto: Beta/Miloš Miškov

Meteorološki preokret

SUTRA PAKAO PRED ZAHLAĐENJE: U petak 41 stepen i topla košava, a za vikend NEVREME sa obilnom kišom i grmljavinom

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme, dok je uveče i u toku noći moguća ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i Pomoravlju povremeno jak, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura biće od 15 do 22 stepena, u košavskom području do 27, a najviša od 36 do 41 stepena.

foto: Vladimir Šporčić

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura oko 26, najviša oko 39 stepeni i duvaće takozvana topla košava.

U subotu se očekuje zahlađenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode sa gradom i jakim vetrom. U većini mesta pašće od 20 do 40 mm kiše. Do nedelje uveče prestanak padavina. Od ponedeljka suvo i uglavnom sunčano uz porast temperature.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Biometeorloška prognoza: Nepovoljne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod svih hroničnih bolesnika, posebno kod kardovaskularnih bolesnika i osoba sa psihičkim oboljenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, umora i glavobolje. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana i unos dovoljne količine tečnosti.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pljačka!? Roditelji evo koliko će vam trebati para za školu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track