ŽENA IZ SRBIJE HTELA U GRČKU PA POSTAVILA PITANJE NA FEJSBUKU: Usledila je lavina komentara, ali i upozorenje na smrt!
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

ŽENA IZ SRBIJE HTELA U GRČKU PA POSTAVILA PITANJE NA FEJSBUKU: Usledila je lavina komentara, ali i upozorenje na smrt!

Društvo -

Nakon objave žene na društvenoj mreži u kojoj postavlja pitanje o nebezbednom prevozu dece do mora, usledili su osuđujući komentari drugih članova grupe. Jedni su pokušali da je spreče, a nekima je do te mere njeno pitanje bilo neverovatno da su čak i zbijali šale. Tim povodom oglasio se i stručnjak koji je najoštrije osudio njenu nameru.

"Da li Grci i Makedonci prave problem ako je u kolima više osoba? Planiramo da putujemo troje odraslih i troje dece...", deo je poruke koju je žena postavila na Fejsbuku, nakon koje je usledila lavina osuda, kritika, saveta, ali i komičnih komentara.

foto: Printscreen Facebook

Ukoliko bi došlo do realizacije ove ideje, dvoje odraslih bi najverovatnije sedelo na prednjim sedištima, dok bi pozadi bilo dvoje dece i odrasla osoba koja bi jednogodišnje dete držala u naručju.

Direktor komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović smatra da je ovakva zamisao tragična i krajnje opasna, kao i to da bi najveća kazna koja bi se mogla dobiti bila "smrt deteta".

foto: AP

- Tragično je razmišljanje roditelja koji ne razume da na ovaj način ugrožava život svog deteta. U slučaju sudara ili prevrtanja automobila dete od godinu dana bi doživelo teške povrede ili bi bilo usmrćeno, i to od strane one osobe koja ga je držala u naručju – kaže Okanović istučući da su kazne za takvo ponašanje u saobraćaju: smrt deteta, teška povreda deteta, "a ako imate sreće, u Srbiji ćete biti kažnjeni novčano iznosom do 30.000 dinara."

Osvrćući se na pređašnje iskustvo, Okanović navodi da u ovakvim situacijama najviše stradaju deca i to zbog svoje krhkosti i nepažnje roditelja.

- Deca su prosto osetljivija na sile koje deluju pri sudaru. Niko, pa ni roditelj, nema pravo da se igra sa životom deteta. Napominjem da taj stav znači da odrasla osoba nije svesna opasnosti, a ne da ne voli ili ne mari za svoje dete. Takve stvari ne treba raditi ni na putu do vrtića, u desetominutnoj vožnji, a kamoli na putu do Grčke dugačkom 880 kilometara – naglašava on.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Reporteri Kurira sa presretačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track