DIREKTOR ČAČANSKE SREDNJE ŠKOLE TVRDI: Smenili me jer nemam naprednjački dres
Foto: Privatna Arhiva

Zaposleni mu dali podršku

DIREKTOR ČAČANSKE SREDNJE ŠKOLE TVRDI: Smenili me jer nemam naprednjački dres

Društvo -

Smenjeni direktor Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku Dragan Kovačević tvrdi da je smenjen jer nije član Srpske napredne stranke.

- Uskratili su mi pravo da podnesem ostavku i da kažem: „Neću više pod pritiskom da radim.“ Ali njima nije bitno što smo prošle godine uštedeli tri do četiri miliona dinara, nego ih samo interesuje dres koji nose. To je ono što je strašno, obucite pravi dres u pravom trenutku i nemojte se sekirati, važan je dres - rekao Kovačević juče i najavio tužbe.

On je prošle nedelje smenjen s obrazloženjem ministra prosvete da nije ispoštovao preporuku ombudsmana i pokrenuo disciplinski postupak protiv profesora sociologije G. V., protiv koga su učenice dve škole podneli prijave za seksualno uznemiravanje.

- Zbog tih događaja u školi je u dva navrata izvršen vanredni inspekcijski nadzor, jedan početkom maja, kada su republička i lokalna prosvetna inspekcija utvrdile da nema nezakonitosti u mom radu. Tokom godišnjeg odmora ponovo je izvršen vanredni inspekcijiski nadzor gde su konstatovali da članovi školskog odbora nisu postupili po preporuci ombudsmana. Ministar je na osnovu tog zapisnika doneo rešenje o uvođenju privremenih mera, za koje ja smatram da su ishitrene - kaže Kovačević.

Više od 100 zaposlenih u ovoj školi dalo je podršku direktoru i najavilo da će od 1. septembra stupiti u štrajk ukoliko ministar ne povuče odluku o smeni.

Kurir / D. Č.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track