POBUNA PROTIV ODLUKE MINISTARSTVA PROSVETE: Ne daju da direktor bude smenjen
Foto: Marina Lopičić

Pobuna Protiv odluke Ministarstva prosvete

POBUNA PROTIV ODLUKE MINISTARSTVA PROSVETE: Ne daju da direktor bude smenjen

Društvo -

U OŠ „Svetozar Miletić“ okupili se đaci, roditelji i nastavnici da brane Miroljuba Mosurovića, koji je razrešen dužnosti

Oko 700 učenika, roditelja i nastavnika OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu juče je protestovalo protiv odluke Ministarstva prosvete o smeni direktora Miroljuba Mosurovića i imenovanju Miloša Gačića.

Mosurović se obratio okupljenima razloživši osam tačaka iz rešenja koje mu je ministarstvo uručilo, a tiču se njegovih, kako kaže, „nepropisnih“ postupaka. U rešenju se navodi da je direktor nezakonito primao u radni odnos one koji nemaju potreban nivo stručne spreme, da je broj učenika u razredima veći od dozvoljenog, da škola nema plan stručnog usavršavanja zaposlenih, da sednicama školskog odbora ne prisustvuju predstavnici sindikata i učeničkog parlamenta...

Maksimalna podrška

- Ne radi se ovde o Ljubi, već o destabilizaciji jedne od najvećih škola u Beogradu. Nikada nisam bio član političkih stranaka i ne dozvoljavam uplitanje politike u školu, što nekome očigledno smeta. Nisam važan ja, važna je institucija - rekao je Mosurović.

Roditelji okupljeni na protestu „Ne damo Ljubu“ saglasni su s direktorom.

- Ovo je pravi skandal! Čovek je ostvario fenomenalne rezultate i podigao je školu na visok nivo, a oni ga smenjuju zbog politike. Podržavam direktora maksimalno, kao i celu školu - rekao je za Kurir Srđan Ružić, jedan od roditelja.

Gorak ukus

Miroslav Ninković, profesor geografije, ističe da ovaj poraz ostavlja gorak ukus u ustima:

- Trebalo je da se radujemo i da sa decom u ovoj školskoj godini krenemo u nove pobede, a mi doživljavamo ovakav poraz. Ovo je zaista ružno, jer je Miroljub pre svega čovek i velika podrška svima nama u školi. Novajliji je dovoljno pet minuta da shvati koliko on vredi kao ličnost.

Ana Mihajlovski

LJUBU SVI OBOŽAVAJU

Voditeljka Ana Mihajlovski takođe je sa svojim detetom prisustvovala protestnom skupu u školskom dvorištu, te je o Mosuroviću govorila sve najbolje.

- Ljuba je divan čovek i jako mi je žao zbog ovoga što mu rade. Svi roditelji i deca ga obožavaju. Zbog njega, i ljudi poput njega, ova škola sjajno funkcioniše, sve je u harmoniji i na visokom nivou - rekla je voditeljka za Kurir.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track