VOJNI SINDIKAT: Političari stop!
Foto: Promo

Novica AntiĆ povodom okupljanja radnika za 6. oktobar

VOJNI SINDIKAT: Političari stop!

Društvo -

-Jedini konsenzus svih sindikata sa kojima smo razgovarali o protestima jeste taj da na njemu nece biti političara. Zato apelujem na sve predstavnike stranaka da se uzdrže od prisustva na protestu. Ovo su protesti svih obespravljenih. Radnika, seljaka, profesora, časnih vojnika i policajaca, penzionera. Podršku tražimo od studenata. Oni su budućnost ove zemlje – kaže u izjavi Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, povodom ideje da se u Beogradu 6. oktobra održi veliki protest sindikalnih organizacija.

Prema njegovim rečima, poruka ovih protesta nije da se podrži bilo koja stranka, niti da se glorifikuju politicki procesi unazad 25 godina.

- Srbija među studentima, inžinjerima, profesorima Univerziteta, radnicima, svim divnim ljudima koji nisu uprljani ima snage za promenu svih koji su nas unesrećili, opljačkali, osiromašili. Ovi protesti nemaju za cilj da se o njih ogrebe bilo koja opoziciona stranka, vec da iznedre nove ljude, čiste, koji ce pokusati da spasu što se spasti može u Srbiji, zemlji kriminala i korupcije- kaze Antić naglašavajući da su posle intervjua za naš list nastavljeni pritisci od strane vlasti na vojni sindikat i da “poseduju operativne podatke da je jedan penzionisani general u Ministarstvu odbrane dobio zadatak da po svaku cenu rasturi ovu sindikalnu organizaciju, a da se ide toliko daleko da je istom generalu, jedan poznati kriminalac kupio automobil kako bi ga motivisao da odradi prljav posao ”.

-Hakovan nam je sajt, vrše pritiske na ljude, a da pritom ni ne znaju sta traže. Niko ne shvata da je dogorelo. Odnarodili su se, ne shvataju sta se dešava. Od lopovluka, starleta, ružičaste stvarnosti, obnevideli su. Ne vide da 40 hiljada mladih nam odlazi iz zemlje, da su radnici na ivici gladi- kaze Antić i naglašava da Srbija nije njihova dedovina, da je nemilosrdno pljackaju i prodaju. Sadašnja politička oligarhija prema njemu je samo ozbiljan paravan za organizovane kriminalne grupe, koji kada se domognu vlasti, pljačkaju budžet, državu i narod. Urušene su institucije, kriminalci kadruju po MUP-u, vojsku vodi ministar koji nije služio vojsku i koji ne razume njeno funkcionisanje.

-To su vrednosti protiv kojih se borimo. Srbija ima snage za preporod, vazda je kroz istoriju imala. Postoji snaga u narodu da krene skine omču koju su nam stavili oko vrata. To su neke zemlje u Evropi uradile pre 80 i 100 godina i pogledajte gde su sada te zemlje. Nekad je Engleza bilo koliko i Srba a danas nas je deset puta manje- kaze Antić.

Ko podržava 6. oktobar

Svakodnevno se ideji da se 6. oktobra odrzi u Beogradu veliki sindikalni skup pridruzuju sindikalne organizacije i udruženja gradjana. Tu su: Policijski sindikat Srbije, sindikati namenske industrije, nezavisni sindikat prosvetnih radnika iz Vojvodine, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica, sindikati pravosudja, prosvetnih radnika, PTT, GSP, Inicijativa za prava radnika iz Kraljeva, zemljoradnici iz Zrenjanina, Jedinstvena sindikalna organizaija zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, veterani i učesnici ratova na prostorima bivše Jugoslavije iz Beograda, Novog Sada i Niša, sindikati “Sloga” i mnogi drugi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal i sramota! Premijerka kosovske Srbe nazvala manjinom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track