IVAN KNEŽEVIĆ: Najvažnije je da građani razumeju važnost pristupanja EU
Foto: AP

Evropske integracije

IVAN KNEŽEVIĆ: Najvažnije je da građani razumeju važnost pristupanja EU

Društvo -

BEOGRAD - Evropski pokret u Srbiji (EPuS) realizuje projekat "Evropa za mene" sa ciljem da se gradjani upoznaju gde Srbija stoji u pregovorima, šta nas očekuje na putu u članstvo EU i šta će pregovori doneti.

"Takodje, ideja je da se osvrnemo na to šta je do sada uradjeno u procesu pristupanja Srbije EU koji traje već 16 godina, šta je postignuto i kakvi su efekti", rekao je danas predsednik istraživačkog foruma EPuS-a Vladimir Medjak na skupu "Ekonomski aspekti pristupanja Srbije EU".

Projekat se sastoji iz tri segmenta - informativne medijske kampanje, organizacije javnih debata i dogadja i konkursa za male grantove za organizacije civilnog društva i medije na lokalu.

Zamenik generalnog sekretara EPuS-a Ivan Knežević rekao je da će u sklopu opšte informativne kampanje biti organizovano nekoliko desetina lokalnih dogadjaja i radionica na odredjene teme na kojima će gradjani imati priliku da razmene mišljenje sa stručnjacima.

"Najvažniji cilj je da sami gradjani razumeju zašto je proces (pristupanja EU) važan i kakvu korist oni mogu da imaju od tog procesa i članstva u EU", istakao je Knežević.

Cilj projekta "Evropa za mene" je da poveća znanje gradjana Srbije o evropskim vrednostima i funkcionisanju EU i približi proces pristupanja Srbije u EU, koristi i uticaje na njihov svakodnevni život u procesu pregovara.

Realizacija projekta počela u martu ove i trajaće do septembra sledeće godine a finansira ga EU.

Projekat "Evropa za mene" partnerski sprovode Evropski pokret u Srbiji, lokalna veća EPuS-a u Kraljevu i Sremskoj Mitrovici, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, uz podršku Međunarodnog Evropskog pokreta iz Brisela

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vandredni beogradski izbori u novembru?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track