BRUKA: Predsedniku Vojnog sindikata skidaju čin!
Foto: Beta

Pritisak zbog najavljenog protesta

BRUKA: Predsedniku Vojnog sindikata skidaju čin!

Društvo -

To će se desiti 12. decembra na Vojnom sudu u Nišu „zbog političkog delovanja“ Novice Antića, čime se stvaraju uslovi da dobije otkaz u VS, kaže Ninoslav Svilengaćin

Režim na sve načine pokušava da uguši Vojni sindikat, ističe Ninoslav Svilengaćin, portparol Vojnog sindikata Srbije.

On svoju tvrdnju potkrepljuje činjenicama s terena.

- Kada su objavljeni tekstovi u Kuriru o najavi velikog protesta radnika, uradili smo kontrolu prodaje u deset gradova. Ide se dotle da se Kurir nije izbacivao na kioske, ili se krio iza drugih novina. To nikada niko nije radio - kategoričan je Svilengaćin.

Prema njegovim rečima, to govori da je nastala prava panika zbog najavljenog protesta početkom oktobra koji će predvoditi Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije, i da je u Ministarstvu odbrane penzionisani general dobio zadatak da po svaku cenu uguši sindikat.

- Kulminacija pritisaka dogodiće se 12. decembra na Vojnom sudu u Nišu kada će „zbog političkog delovanja“ predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću oduzeti jedan čin i time stvoriti uslov da dobije otkaz u Vojsci Srbije iako je reč o vrhunskom profesionalcu sa odličnim ocenama. Ne prezaju ni od čega. Krše se osnovna ljudska prava i Ustav - naglašava Svilengaćin, ističući da je to direktna posledica delovanja Vojnog sindikata.

On dodaje da je narod prepoznao snagu koja je na strani radnika, a samo tokom jučerašnjeg dana ideji da se početkom oktobra održi protest podržalo je 14 sindikata i udruženja građana. Protest podržavaju i studentske organizacije, a do sada su učešće potvrdile organizacije koje imaju više od 150.000 članova.

- Hakovan nam je sajt, mejl i mreža vojnog sindikata, vrši se pritisak na druge sindikate - kaže portparol Vojnog sindikata i konstatuje da će se datum održavanja protesta utvrditi na zajedničkom sastanku svih sindikata.

Zbog najave protesta, juče je, kaže Svilengaćin, u sve jedinice poslata vanredna inspekcija iz Generalštaba.

- Javljaju nam iz jedinica da su iz Generalštaba naredili kontrolu koja će trajati mesec dana.

foto: Fonet

Užasnuti Vojni sindikat tvrdi u saopštenju

ZBOG VULINA I DIKOVIĆA VOJSKA NIJE DOBILA RUČAK

Vojni sindikat Srbije juče je uputio saopštenje u kojem ističu da im je stiglo „više pritužbi u kojima se kaže da su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković obilazili baze vojske i policije na južnoj granici u okolini Preševa i da zbog toga pripadnicima vojske i policije nije poslužen ručak“.

- Vojni sindikat Srbije oštro osuđuje ovakav odnos čelnih ljudi Ministarstva odbrane prema pripadnicima vojske i policije i zahteva da bude obavešten o tome ko je naredio da se zbog posete ministra odbrane i načelnika Generalštaba na objektima uz granicu ne deli ručak. Vojska i policija su već dovoljno gladne i ovakva skandalozna odluka zarad performansa samo dokazuje ponižavajući odnos koji čelnici Ministarstva odbrane imaju prema vojnicima i starešinama. Sramota! - navodi se u saopštenju.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Fonet, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ala će se Vulin ubedačiti! Evo šta kažu dame na ideju da im se uvede predvojnička obuka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja