KO ĆE SVE OD POLITIČARA NA PARADU PONOSA: U šetnji s gejevima prvi put i premijerka Srbije
Foto: Petar Lazović

Podrška najviših državnih funkcionera

KO ĆE SVE OD POLITIČARA NA PARADU PONOSA: U šetnji s gejevima prvi put i premijerka Srbije

Društvo -

Pored Brnabićke, na Prajdu će biti Zoran Đorđević, Branko Ružić, Jadranka Joksimović, a verovatno će doći i Nela Kuburović

Parada ponosa u Srbiji ove godine će prvi put dobiti direktnu i konkretnu podršku Vlade Srbije.

Pošto je potvrđeno da će premijerka Ana Brnabić danas učestvovati u šetnji, kao završnoj manifestaciji Nedelje ponosa, ona će postati prvi predsednik Vlade Srbije, ali i najviši državni funkcioner koji je prošetao ulicama Beograda i tako promovisao LGBT populaciju.

(KURIR TV) PARADA PONOSA DANAS U BEOGRADU: Snažne policijske snage na ulicama od ranog jutra, očekuje se više od 3.000 učesnika

Goran Miletić iz organizacionog odbora Nedelje ponosa kaže da ova okolnost ima izuzetan simbolički značaj. Kako je najavio, u šetnji će biti više ministara nego ikad, a kao i prošle godine, podršku će dati i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Predsednik Aleksandar Vučić pak ne krije da mu ne pada na pamet da ide na Paradu ponosa.

- Nisam ni raspoložen ni zainteresovan i ne pada mi na pamet da idem na tu paradu. Imam pametnija posla, a i da nemam, ne bih išao - izjavio je Vučić.

foto: Fonet, Nebojša Mandić

Uz opasku da nema ništa protiv te manifestacije, on je najavio da će paradi prisustvovati premijerka Brnabić i još nekoliko ministara, među njima i Zoran Đorđević, koji je zadužen za resor rada, i Branko Ružić, koji vodi državnu upravu i lokalnu samoupravu.

- Dolazim svakako - potvrdio nam je Ružić, dok njegov kolega iz resora prosvete Mladen Šarčević otvoreno kaže da ne planira da dolazi.

foto: Zorana Jevtić

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić zajedno s Vučićem ide u Tršić, gde se u nedelju organizuje završna svečanost manifestacije Vukov sabor. Ujedno se obeležava 230 godina od rođenja Vuka Stefanovića Karadžića.

Ministarka pravde Nela Kuburović učestvovaće na konferenciji „Zločin iz mržnje i govor iz mržnje“, koja se organizuje u okviru Prajda, i verovatno će učestvovati u nedeljnoj šetnji, kao i Jadranka Joksimović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track