NIJE PAZIO ŠTA UZVIKUJE: Zbog izazivanja incidenta na Prajdu dobio pritvor do 30  dana, tereti se za pripremanje dela protiv ustavnog poretka
Foto: Tanjug Dimitrije Goll

uhapšen sava redžepović

NIJE PAZIO ŠTA UZVIKUJE: Zbog izazivanja incidenta na Prajdu dobio pritvor do 30 dana, tereti se za pripremanje dela protiv ustavnog poretka

Društvo -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Simi Redžepoviću koji je danas uhapšen zbog izazivanja incidenta tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu.

foto: Tanjug Dimitrije Goll

Redžepović se tereti za krivično delo "pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije".

foto: Stefan Jokić

Portparol Višeg suda, Bojana Stanković, precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema Redžepoviću zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke kao i zbog opravdane bojazni da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

foto: Tanjug Dimitrije Goll

"Protiv navedenog rešenja, Redžepović i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja", dodala je Stanković.

Povodom ovog slučaja, policija i tužilaštvo se još nisu oglasili. Redžepović je od ranije poznat policiji zbog izazivanja incidenata i više krivičnih dela prevare i lažnog prijavljivanja, a javnosti je poznat, da se na skupovima pojavljuje u uniformi i obeležjima Jedinice za specijalne operacije.

foto: Stefan Jokić

Današnji incidend zabeležen je tokom šetnje učesnika Parade ponosa, u 13:15 časova, kada je kod hotela "Moskva" jedan mladić krenuo u susret povorci uzvikujući "Sodomiju u krivični zakonik"! Oficiri Žandarmerije, koji su bili na čelu kolone, odmah su ga bez upotrebe sile priveli u policijsku "maricu".

foto: Tanjug Dimitrije Goll

Takođe, uoči početka šetnje grupa protivnika pomenute manifestacije se okupila na Bulevaru kralja Aleksandra, noseći u rukama transparente osude.

Policija je jakim snagama pratila kolonu s obe strane i posebnu pažnju obraćala na prozore zgrada, pazeći da neko odatle ne bi bacao neke predmete.

(Kurir.rs/Tanjug/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NIKAD VEĆA KOLONA NA PARADI PONOSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track