(18+ UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) OVO JE BOLESNO Levijatan o Sodomi i Gomori na tajnoj lokaciji: Evo kako siluju pse po Srbiji!
Foto: Shutterstock, Printscreen Facebook

Užas

(18+ UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) OVO JE BOLESNO Levijatan o Sodomi i Gomori na tajnoj lokaciji: Evo kako siluju pse po Srbiji!

Društvo -

Udruženje za zaštitu životinja Levijatan došlo do informacija da u Beogradu postoji bordel sa psima, gde ih omamljuju i seksualno zlostavljaju

Nije tajna da u našoj zemlji postoje bordeli, ali ono što je novo i još bizarnije jeste da postoje takva mesta sa psima. Jedan od takvih bordela gde životinje omamljuju, muče i siluju nalazi se u Beogradu, tvrdi za Kurir Pavle Bihali, predsednik Pokreta za zaštitu životinja Levijatan.

On ističe da njihovo udruženje ima informacije da se to dešava u srpskoj prestonici, ali da ne zna tačnu lokaciju, zbog čega su odlučili da daju nagradu od 1.000 evra onom ko im pomogne i otkrije „mesto zločina“.

- Imamo informacije s nekoliko strana da postoji jedan klub, to jest stan gde se sve to dešava. Čekamo da nam jave lokaciju, a nakon toga planiramo da slučaj prijavimo nadležnim institucijama. Pedofilija, silovanje i ovo su tri najodvratnije stvari koje mogu da se zamisle. To su bolesnici koje je vrlo teško uhvatiti, a kazne za takva dela su male - priča Bihali. On upozorava da osobe koje to rade nisu opasne samo po životinje već i po decu i žene.

- Takav čovek mora da se leči! Svako normalan ko vidi ove slike shvata da je to za ozbiljnu hospitalizaciju, to čak nije ni za zatvor. To su poremećeni ljudi, psihopate i bolesni umovi. Ja da sam sudija, ne bih znao šta da kažem, to je jezivo i strašno. Ovo je nešto najbolesnije što smo videli, bolesnije i od trovanja i ubijanja životinja - oštar je naš sagovornik. On pretpostavlja da se psi prvo omamljuju:

- Verovatno ih omame „sedalinom“ ili ih obore nekim anestetikom. Posle ih verovatno obuku i šta im rade posle toga, bože sačuvaj!

Elvir Burazerović, predsednik organizacije za zaštitu životinja Orka, objašnjava za Kurir da je seksualno zlostavljanje životinja definisano Zakonom o dobrobiti životinja kao deo fizičkog zlostavljanja.

- Po Krivičnom zakoniku, ukoliko lice zlostavlja jednu životinju, predviđena je sankcija do godinu dana zatvora, ukoliko je u pitanju više životinja, kazna je do tri godine, a kazna može biti i novčana - navodi Burazerović.

U Upravi za veterinu ne poseduju informacije da u Beogradu postoji bordel sa psima, ali apeluju da ukoliko neko ima takva saznanja, to prijavi policiji i komunalnoj inspekciji.

- Oni će sprovesti nadzor i uputiti javnom tužiocu zahtev za pokretanje krivičnog postupka u slučaju postojanja elemenata zlostavljanja životinja u skladu s Krivičnim zakonom. Zakon o dobrobiti životinja prepoznaje i sankcioniše seksualno nasilje kao zlostavljanje životinja - upozoravaju iz Uprave za veterinu.

Mina Branković - Foto: Facebook, Shutterstock

ČINJENICE

Kazne za zoofiliju u svetu

Nemačka - novčana kazna do 25.000 evra

Velika Britanija, Hrvatska - dve godine zatvora

Francuska - dve godine zatvora i 30.000 evra

Švajcarska - do tri godine zatvora

Norveška, Belgija, Holandija, Irska, Kanada, Australija, Indija, Švedska - maksimalno 10 godina zatvora

Ekvador - osam godina zatvora

Etiopija, Gana - tri godine zatvora

Hongkong - maksimalno 10 godina zatvora i 50.000 dolara

Iran, Namibija, Novi Zeland i Poljska - maksimalno tri godine zatvora, plus donacija u humanitarne svrhe i zabrana do 10 godina držanja kućnog ljubimca

Portugal, Singapur - dve godine zatvora i novčana kazna

Južnoafrička Republika, Trinidad i Tobago, Zambija - pet godina

Malezija - maksimalno 20 godina zatvorske kazne i novčana kazna

Kazne u Srbiji

Novčana kazna za zlostavljanje životinja od 100.000 do milion dinara za pravna lica

Novčana kazna za zlostavljanje životinja od 5.000 do 50.000 dinara za fizičko lice

Kazna zatvora do godinu dana za zlostavljanje jedne životinju, a do tri godine zatvora za zlostavljanje više životinja

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta sve novo znamo od hapšenja Zorana Marjanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track