NEVENA JEKIĆ I NJENA DECA IZBAČENI IZ KUĆE: Upali su u 7 jutros, NA KIŠI SMO, PLAČEMO, ODNELI SU NAM I PSA!
Foto: Espreso

Ljudska tragedija

NEVENA JEKIĆ I NJENA DECA IZBAČENI IZ KUĆE: Upali su u 7 jutros, NA KIŠI SMO, PLAČEMO, ODNELI SU NAM I PSA!

Društvo -

Velika drama Nevene Jekić i njeno dvoje dece u Golubincima. Nevena i deca, sin od 4 i ćerka od 12 godina, u suzama su posmatrali kako izvršitelji u veliki beli kamion unose sve što imaju u životu, pa čak i njihovog psa.

Nevenin suprug Aleksandar uhapšen jer je, kako je to formulisano "pružio pasivan otpor"!

Aleksandar je samo stajao pored Nevene, kaže ona, i nije hteo da se pomeri. Zato su ga uhapsili.

Oni su upali u kuću i počeli da iznose nameštaj u kamione koje su dovezli. Ispred su i jake snage policije, koja nadgleda iseljenje. Branko Ulemek, koji je iselio Nevenu iz kuće, došao sa svojim privatnim kamionom da kupi stvari iz kuće, a po vreće za stvari je otišao privatnim automobilom sudskog izvršitelja!

- Upali su jutros u sedam. Izbacili su nas. Ne znam šta ću! Pada kiša, mi smo napolju, kisnemo, ispred kuće smo. Neka nam neko pomogne, molim vas - kroz suze i jecaje priča Nevena, tako da je jedva razumemo, dok joj izvršitelji iz kuće iznose sve što ima u životu.

Za razliku od prethodnih par puta, kada su se građani Golubinaca i Srbije okupili i odbranili Jekiće, sada su izvršitelji upali potpuno neočekivano, pa nije bilo nikog da zaštiti majku i njenu decu.

Drama Jekića počela je kada je sud odlučio da će Nevena svojom imovinom morati da plati novac koji je Branku Ulemeku navodno ostao dužan njen otac. Problem je što je sud doneo ovu odluku, a za navodni dug ne postoji nijedan jedini papirni dokaz.

Iseljenje je već pokušano 13. jula ove godine, pa zatim 30. avgusta, a tada je policija došla i pripadnici MUP su pretresli celu kuću, "da vide imaju li stanari neko oružje". Tom prilikom je ispreturana cela kuća.

(Kurir.rs/Espreso/Foto: Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track