KURIR VAM DARUJE: Molitva anđelu čuvaru za izbavljenje od svakog zla!
Foto: Marina Lopičić

NEMA NIČEG DRAGOCENIJEG OD MOLITVE

KURIR VAM DARUJE: Molitva anđelu čuvaru za izbavljenje od svakog zla!

Društvo -

"Nema ničeg dragocenijeg od molitve u životu čovečjem. Ona i nemoguće čini mogućim, teško čini lakim, neugodno pretvara u ugodno", govorio je patrijarh srpski gospodin Pavle.

Anđeli čuvari su pripadnici nebeske vojske i oni su najbliži ljudima. Upravo njima se upućuje jutarnja ili večernja molitva anđelu čuvaru za pomoć.

Kurir vam u petak daruje Molitvu anđelu čuvaru za pomoć.

foto: Kurir

Nekada su naši preci već od malih nogu učili svoje mališane da izgovaraju reči zahvalnosti upućeni anđelima čuvarima.

U pravoslavnoj crkvi postoji sedam arhanđela: Mihail, anđeo pobede i suda, Gavril, vesnik božijih tajni, Rafail, utešitelj žalosnih i iscelitelj bolesnih, Uril, prosvetitelj neverujućih, Salatil, anđeo molitve, Jegudil koji se stara o nebeskoj nagradi vernih i Varahil koji ljudima donosi blagoslov i blagodat od Gospoda.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Svetog Isakija Dalmatskog hrišćanskog svetitelja, osnivača Dalmatskog manastira u Carigradu.

Za vreme vladavine cara Valensa bilo je veliko gonjenje pravoslavlja od strane areijvaca. Kada je čuo za ovo gonjenje, Sveti Isakije ostavio je pustinju i došao u Carigrad da hrabri pravoslavce, a car je naredio da ga bace u jamu.

Hrišćani veruju da su starca iz jame izvadila tri anđela.

"Anđele Hristov, čuvaru moj sveti, pokrovitelju duše i tela i moga, oprosti mi sve sto zgreših u današnji dan, izbavi me od svakoga zla, neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevio Boga mog, no moli za mene grešnoga i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice, i Matere Gospoda moga Isusa Hrista, i svih Svetih. Amin."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track