KURIR VAM DARUJE: Majčina molitva za spasenje naše dece i izbavljenje od svakog zla
Foto: Nebojša Mandić

NEMA NIČEG DRAGOCENIJEG OD MOLITVE

KURIR VAM DARUJE: Majčina molitva za spasenje naše dece i izbavljenje od svakog zla

Društvo -

Kažu da ničija molitva nije tako jaka, kao majčina za spasenje svog deteta. Nema silnijeg molitvenog obraćanja nego kada majka moli Gospoda Boga za spasenje svoga čeda.

Kurir vam u nedelju poklanja Majčinu molitvu.

foto: Kurir

Hrišćani veruju da majčina molitva izbavlja od svakog zla, čuva od loših dejstava i upućuje svog potomka na jedini istiniti i pravi put. Molitvene reči izgovorene iz usta jedne majke nikada ne mogu biti prazne i samo izgovorene reda radi, već je kroz to obraćanje Bogu uvek iskazana bezuslovna majčina ljubav i savršeno čista istina.

Evo šta su nam majke vernice rekle:

Rada J.: Ovo je najlepša molitva.

Dušanka V.: Slava Tebi Gospode i na nebu u na zemlji u vek i vekova, amin!

Gordana P.: Najlepša molitva, svaki dan počinjem sa njom. Preporučila bih je svakome jer zaista pomaže.

Dobrila: Svaki dan, svaka majka da počne ovom molitvom. Gospode Isuse Hriste Sine Božiji, pomiluj me grešnu!

"Oče sveti, besmrtni, iz koga izlazi sva dobrota i blagost, skrušeno Ti se molim za decu koju si mi podario da rodim. Sačuvaj ih u svojoj milosti i svetosti, da bi se Tvoje ime proslavljalo u njma. Uputi me svojom milošću, kako da ih podignem za slavljenje Tvoga svetog imena, a na korist ostalih ljudi. Obdari me potrebnim stpljenjem i snagom za to. O Gospode, prosveti razum moje dece Tvojom premudrošću, da nauče dušom i mišlju da Tebe vole. Usadi u srca njihova strah i odvratnost prema svakom poroku, da bi mogli ići pravim putem bez grešnosti. Ukrasi duše njihove čistotom, dobrotom, poniznošću, marljivošću, strpljenjem i svakom vrlinom. Čuvaj usne njihove od svih kleveta i laži. Blagoslovi moju decu, da bi mogli napredovati u vrlinama i svetosti i rasti pod Tvojom zaštitom, a u ljubavi poštenih ljudi. Neka bi njihovi anđeli čuvari bili sa njima i čuvali ih u mladosti od varljivih pomisli, zlih i grešnih kušanja ovoga sveta i od zamki nečistih duhova. A kad moja deca pogreše pred Tobom, ne okreni svoje lice od njih, nego, prema Tvome velikom Milosrđu, budi milostiv i prema njima, jer Ti si jedini koji čistiš ljude od svakog greha. Nagradi moju decu svim zemaljskim dobrima i svim što nam je potrebno za spasenje. Sačuvaj ih od razjarenosti, gneva, nesreće, zla i muka kroz sve dane života njihovog. O, Dobri Gospode, ja Ti se molim, nagradi i mene radošću i veseljem od moje dece. Sačuvaj me u čestitosti i pravednosti da sa svojom decom mogu stati pred Tebe u dan strašnog suda Tvoga, i da Ti bez straha kažem: Evo me, Gospode, sa decom koju si mi dao, da zajedno sa njima veličam Tvoje najsvetije ime, Oca i Sina i Svetoga duha, sve dok traje ovog sveta. Amin."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track