SMRT MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Odmori su prošli, dopune nalaza nema
Foto: Privatna Arhiva

ODUGOVLAČENJE

SMRT MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Odmori su prošli, dopune nalaza nema

Društvo -

Radenko je prilikom pada 2. oktobra prošle godine polomio ruku, prvo je zbrinut u lozničkoj Opštoj bolnici, a onda je upućen u Beograd, gde je šest dana kasnije preminuo od sepse

Novosadski veštaci još nisu dopunili nalaz stručnog veštačenja u slučaju smrti Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, pa ovaj sudski proces zbog nesavesnog lečenja tapka u mestu još od juna.

Naime, odgovor na podnesak branioca osumnjičenog ortopeda dr Dobrivoja Bojanića, kojim traži dopunu dobijenog nalaza stručnog veštačenja Sudskog medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, još nije stigao, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici.

- Proverio sam u pisarnici i još nije stigao nikakav dopunski nalaz iz Novog Sada. Nalaz stručnog veštačenja OJT Loznica dobilo je krajem maja, ali je odbrana zatražila dopunu i tužilaštvo je primljeni podnesak odbrane krajem juna prosledilo novosadskom fakultetu da se izjasni o primedbi branioca osumnjičenog. Brzo smo dobili njihov odgovor da zbog prezauzetosti osoblja to ne mogu da urade tokom leta nego kada prođe sezona godišnjih odmora. Tražićemo obaveštenje u kojoj je to fazi i pokušaćemo to da ubrzamo - rekao je juče za Kurir v. d. javnog tužioca Zoran Nestorović.

Slučaj smrti Radenka Nikodinovića, dečaka iz Kozjaka, uznemirio je javnost pre skoro godinu dana. Radenko je prilikom pada 2. oktobra prošle godine polomio ruku, prvo je zbrinut u lozničkoj Opštoj bolnici, a onda je upućen u Beograd, gde je šest dana kasnije preminuo od sepse.

Kurir / T. I.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track