OČAJNI OTAC RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Recite više ko je kriv za smrt mog deteta
Foto: Privatna Arhiva

TUGA

OČAJNI OTAC RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Recite više ko je kriv za smrt mog deteta

Društvo -

Ne znam šta čekaju s dopunom stručnog veštačenja u Novom Sadu. Razočaran sam što sve predugo traje, kaže Milan Nikodinović

Šta da ti kažem? Ne znam šta ću, a opet moram da budem jak zbog osmogodišnje ćerke. Ako ja popustim, šta će biti? Vreme ne leči tugu. Kao da se sve juče desilo, a moga Radenka nema, evo, sad će biti godina.

Tako priča Milan, otac dečaka Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice, čija smrt je prošle godine uzbunila srpsku javnost. Dečak je prilikom pada s tobogana 2. oktobra polomio ruku, zbrinut je najpre u Opštoj bolnici Loznica, a onda upućen u Beograd, gde je šest dana kasnije preminuo od sepse.

Krivi ortopeda

Radenkovi roditelji smatraju da su sina izgubili zbog lekarske greške i krivcem smatraju ortopeda dr Dobrivoja Bojanića, koji je dečaka primio u lozničkoj bolnici. Protiv ortopeda je početkom novembra 2016. zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći tokom Radenkovog lečenja krivičnu prijavu podnelo Ministarstvo zdravlja. Osnovno javno tužilaštvo je posle uzimanja izjava od velikog broja svedoka krajem januara ove godine zatražilo nalaz stručnog veštačenja od Sudskog medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Nalaz stručnog veštačenja stigao je posle četiri meseca, onda je odbrana osumnjičenog ortopeda tražila dopunu nalaza. Odgovor iz Novog Sada se još čeka.

Čeka suđenje

- Ne znam šta čekaju toliko. Advokat je prošle sedmice zvao da vidi šta se dešava i rekli su da će za nekoliko dana ta dopuna biti gotova. Sutra ću opet otići do OJT, a moj advokat u Novi Sad da vidimo šta se dešava. Razočaran sam što sve ovako dugo traje, za mene predugo. A opet, kad pogledam koliko drugi slučajevi traju, ovo opet i ide brzo jer su u istražnom postupku za mesec i po saslušali mnogo svedoka, a to u normalnim uslovima kod nas traje i po tri godine. Samo da stigne ta dopuna i krene suđenje - kaže Milan za Kurir.

On je letos, posle dobijanja nalaza, rekao da su potvrđene pretpostavke da je greška načinjena u Loznici što dete nije ostavljeno u bolnici i što rana nije hirurški obrađena kako je trebalo u dubini, a ne samo površinski.

Kurir / T. Ilić

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track