BIVŠI RADNICI ZAHTEVAJU OD SUDA: Preispitati sumnjiv stečaj Srpske fabrike stakla
Foto: Fonet

APEL

BIVŠI RADNICI ZAHTEVAJU OD SUDA: Preispitati sumnjiv stečaj Srpske fabrike stakla

Društvo -

Ako je dokumentacija validna, staklara će ostati u stečaju, ali ako nije, neko mora da odgovara

Bivši radnici Srpske fabrike stakla (SFS) iz Paraćina zatražili su od Apelacionog suda da preispita odluku o stečaju koju je 20. septembra doneo Privredni sud u Kragujevcu, nakon čega je 230 zaposlenih dobilo otkaz.

Predsednik Samostalnog sindikata hemije i nemetala Ljubiša Nestorović rekao je da se mora preispitati i dokumentacija koju je podnela firma „Veksilum“ iz Čačka prilikom zahteva za uvođenje stečaja.

- Ako je dokumentacija validna, staklara će ostati u stečaju, ali ako nije, neko mora da odgovara - rekao je Nestorović. On je podsetio da je bivši vlasnik, kontroverzni biznismen iz Bugarske Cvetan Vasilev, koji ima azil u Srbiji, preneo svoja sporna potraživanja na firmu „Veksulim“ i ona je podnela zahtev za stečaj. SFS je poslednjih šest meseci povećala proizvodnju sa 120 na 190 tona dnevno, a paleta proizvoda dobila je 40 novih artikala.

- Trebalo je sačekati još nekoliko meseci, ali nekome to nije bilo u interesu, jer u stečaju vidi šansu za nastavak proizvodnje i brzo bogaćenje, dok ga sudbina radnika ne zanima - istakao je Nestorović.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track