SRAMOTA! ALEKSIN ZAKON JOŠ NIJE USVOJEN: Aleksina majka za Kurir: Poslanici su nam lupili šamarčinu!
Foto: Privatna Arhiva

Bruka

SRAMOTA! ALEKSIN ZAKON JOŠ NIJE USVOJEN: Aleksina majka za Kurir: Poslanici su nam lupili šamarčinu!

Društvo -

Ovde se ne radi o politici već o interesima dece koji su prioritet. Iskreno, nadala sam se da će Aleksin zakon biti usvojen, ali zaista ne znam zašto do toga nije došlo

Skupština Srbije usvojila je Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a Draganu Janković, majku pokojnog Alekse, koji se ubio 2011. zbog vršnjačkog nasilja, je pogodilo to što ni tu nije uneta nijedna odredba iz Aleksinog zakona, koji na usvajanje čeka dve godine.

- Ovde se ne radi o politici već o interesima dece koji su prioritet. Iskreno, nadala sam se da će Aleksin zakon biti usvojen, ali zaista ne znam zašto do toga nije došlo - priča za Kurir Jankovićeva:

- Razočarana sam jer smo se borili, a za tu borbu smo dobili šamarčinu. Ne znam sada da kažem da li ću nastaviti da se borim ili ću sačekati neka druga vremena. Što se tiče Skupštine i političara, mislim da su oni stavili tačku na tu priču. Pitam se da li je na nedonošenje Aleksinog zakona uticalo to što sam na izborima dala podršku jednom čoveku koji mi je pomogao u borbi. Pitam se da li je to cena - razočarana je majka pokojnog Alekse Jankovića.

Podsetimo, Aleksin zakon predat je Skupštini krajem 2015. godine i bio je predstavljen Odboru za prava deteta u februaru 2016. godine.

Kurir / M. B.

Foto: Privatna arhiva

DRAGI ALEKSA, NISI DOČEKAO DA OSTARIŠ, ALI JESI DA ZASTARIŠ: Odgovornima za tvoju smrt neće više pasti na pamet da budu krivi za bilo šta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track