RAZBIJENA NOVA CARINSKA MAFIJA: Uhapšen i sin saradnika Slobodana Miloševića
Foto: Fonet, Profimedia

AKCIJA

RAZBIJENA NOVA CARINSKA MAFIJA: Uhapšen i sin saradnika Slobodana Miloševića

Društvo -

Vasilije Marković, čiji je otac Ratko, profesor Pravnog fakulteta i bivši potpredsednik Vlade, sumnjiči se da je oštetio budžet za 2,2 miliona evra

BEOGRAD - Carinik Vasilije Marković (42) iz Beograda, sin profesora Pravnog fakulteta i bivšeg potpredsednika Vlade Srbije Ratka Markovića (73), uhapšen je zbog sumnje da je sa još 12 osoba oštetio budžet Srbije za više od 2.240.000 evra!

Marković se nalazi u grupi carinskih službenika koja se tereti da je falsifikovala dokumenta i time oslobodila preduzeće „CD ril diplomatik“ plaćanja carinskih dažbina i PDV za akciznu robu. On se sumnjiči da je počinio krivična dela nesavesnog rada u službi i poreske utaje.

Kako saznajemo, Marković je negirao da je počinio ova krivična dela, a Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu tražilo je pritvor za njega, kao i za još jednog carinika.

- Dosad je petoro zaključilo sporazum o krivici. Jedan carinik dobio je uslovnu kaznu od šest meseci, sa rokom provere dve godine, tri carinika su dobila uslovnu od 10 meseci sa rokom provere na tri godine, a jedan carinski službenik osuđen je na godinu dana zatvora - kaže izvor Kurira.

Pregovarač

GLAVNI U RAMBUJEU

Vasilijev otac Ratko Marković svojevremeno je obavljao visoke državne funkcije kao kadar SPS. Bio je blizak saradnik Slobodana Miloševića. Za potpredsednika Vlade Srbije izabran je 1994. i na toj funkciji je ostao do oktobarskih promena 2000.

Marković je učestvovao u pisanju Ustava Srbije iz 1990. i SRJ dve godine kasnije. Od 1992. do 1996. bio je savezni poslanik. Marković je predvodio srpsku delegaciju na pregovorima o Kosovu u francuskom Rambujeu u martu 1999, nakon kojih je počelo NATO bombardovanje SRJ.

Kurir / J. S.

Foto: Fonet, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Snaja Zorana Marjanovića jedan od glavnih svedoka! Sumnja se da Milica nešto krije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track