TRANSPARENTNOST SRBIJA OPTUŽUJE: Namešten tender za prevoz u Beogradu?
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Muljanje

TRANSPARENTNOST SRBIJA OPTUŽUJE: Namešten tender za prevoz u Beogradu?

Društvo -

Grad Beograd postavio je diskriminatorske uslove za izbor najboljeg prevoznika koji će obavljati prigradski prevoz u Beogradu, tvrde u Transparentnosti Srbija.

Sporan uslov za dobijanje ovog posla, vrednog više od 11 milijardi dinara, odnosno oko 95 miliona evra za 10 godina, kako tvrdi Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija, jeste taj što se od prevoznika traži da moraju da imaju najmanje 55 autobusa starosti do tri godine.

- S druge strane, za gradski sekretarijat za saobraćaj prihvatljivo je da tokom realizacije ugovora prevoz vrše autobusi starosti do 13 godina, bilo da se to vrši uključivanjem zamenskih vozila bilo tako što će „početni“ autobusi ostariti do te granice. Postavljanjem tog uslova iz nadmetanja su isključene firme koje trenutno imaju dovoljan broj autobusa starih između tri i 13 godina, umesto da se obavežu da vozni park periodično obnove tokom trajanja ugovora ako dobiju posao - ističe Nenadić.

Pošto gradski sekretarijat za saobraćaj nije uvažio zahtev Transparentnosti da se taj diskriminatorski uslov izbaci iz tenderske dokumentacije.

- Žalba je upućena Republičkoj komisiji za zaštitu prava, koja je do 4. oktobra trebalo da odluči o ovom slučaju, ali njihove odluke još nema - rekao je Nemanja Nenadić.

S. T.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Jelenin ubica i njegov pakleni plan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track