MALI UMETNICI VELIKI HUMANISTI:  Sakupljeno više od 300.000 dinara za lečenje Kaline i Marka
Foto: Saša Urošev

Kikindski “Čuperak” inicirao akciju “Deca za decu”

MALI UMETNICI VELIKI HUMANISTI: Sakupljeno više od 300.000 dinara za lečenje Kaline i Marka

Društvo -

KIKINDA- Dečji hor „Čuperak“ inicirao je veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Deca za decu“, a prikupljena sredstva iskoristiće se za dalje lečenje Kaline Radnović (4) i Marka Linkina (7) iz Kikinde.

foto: Saša Urošev

Roditelji dvoje teško bolesnih mališana dobiće novac koji su danas priložili sugrađani. U kutije se slilo ukupno 196.300 dinara, a za Kalinu i Marka je dan ranije, u Galeriji Kulturnog centra, upriličena humanitarna aukcija umetničkih slika. Prikupljeno je nešto više od 1.000 evra, a još nekoliko firmi i pojedinaca izrazilo je želju da pomognu teško oboleloj devojčici i dečaku:

-“Čuperci” i ja smo, i ranije, od srca pevali za bolesnu decu. Na mene je poseban utisak ostavio gest učenika OŠ “Vojvoda Radomir Putnik” iz Beograda. Mališani su sakupili oko 16.000 dinara. Novac je donela njihova učiteljica Nada Radojkov. Darovaćemo im jedan koncert, a malim humanistima uručiti naš CD. Hvala i svim ostalim učesnicima akcije “Deca za decu”- rekla je Svetlana Ceca Milić, dirigent i kompozitor hora “Čuperak”.

foto: Saša Urošev

Nada Radojkov, učiteljica OŠ “Vojvoda Radomir Putnik”, nekada je živela u Kikindi. Na društvenim mrežama je saznala za akciju “Deca za decu”:

- Kalini i Marku su moji đaci napisali pismo i poželeli da što pre ozdrave. Ovo nije prvi put da se naša deca uključuju u humanitarne akcije - rekla je ona.

Anamarija Linkin, Markova majka, priznala je da im puno znače materijalna i moralna podrška: - Marko se razboleo sredinom maja. Sad je kod kuće, a u ponedeljak ga vodimo na hemoterapiju. Marko se obradovao kad je video najavu humanitarne akcije “Deca za decu”. Zbog bolesti nije mogao da pođe u školu, pa smo to odgodili za narednu godinu. Zahvalni smo svima - kazala je Markova majka.

foto: Saša Urošev

Hemoterapija naredne sedmice očekuje i malenu Kalinu. Primaće je u beogradskom KBC:

- Moja unuka je u Novom Sadu već imala dve teške operacije. Kalina je najsrećnija kad je u društvu roditelja, Ane i Branislava. Hvala svima na pomoći i podršci. Ona je tako mala i slatka. Sto puta sam pomislila zašto je ovo moralo da se desi baš našoj Kalini. Nadamo se da će ozdraviti. Hvala svima na pomoći i podršci - kroz suze je rekla Eržebet Radnović, Kalinina baka.

foto: Saša Urošev

Vaše malo puno će značiti Kalini i Marku

Novac možete da uplatite

na račun 250 -2040043411500-16, otvoren kod Euro banke na ime Branislav Radnović, za Kalinu.

Kao i 265-0000000664354-04, otvoren kod Rajfajzen banke na ime Ivan Linkin, za Marka.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track