STUDENTI FDU PRED SUDIJOM: Borili smo se protiv bezumlja i kriminala
Foto: Filip Plavčić

PROCES

STUDENTI FDU PRED SUDIJOM: Borili smo se protiv bezumlja i kriminala

Društvo -

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić, protiv kojih je MUP Srbije podneo prekršajnu prijavu jer su organizovali neprijavljeni skup, izjavili su juče da nisu organizatori protesta „Protiv diktature“, da ne znaju ko je to i izrazili nadu da će biti doneta oslobađajuća presuda.

Posle davanja izjava u Prekršajnom sudu, Vučetić je novinarima preneo da je pred sudijom rekao istinu, to jest da je na protestima bio kako bi se borio za pravdu.

- Rekli smo zašto smo šetali. Ja sam šetao protiv bezumlja koje se u Srbiji propagira putem raznih režimskih medija. Hteo sam da ustanem protiv toga i kažem da nisam deo tih ljudi, štaviše, da sam protiv njih - rekao je Vučetić.

Terzić je kazao da su studenti šetali kako bi ukazali na kriminalnu situaciju u kojoj se nalazi kultura u Srbiji i kako bi bar malo osvestili ljude.

- Nismo organizatori protesta i ne znamo ko je. Mi smo samo dva mlada momka sa srcem i stavom koji su to hteli da to pokažu - rekao je Terzić.

foto: Filip Plavčić

Protesti „Protiv diktature“ počeli su 3. aprila, dan posle održavanja predsedničkih izbora u Srbiji. Ispred Prekršajnog suda u znak podrške studentima okupilo se juče više od 100 građana, među kojima su bili i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, predsednik Nove stranke Zoran Živković, lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, dramaturg Biljana Srbljanović, glumac Nikola Đuričko...

foto: Filip Plavčić

Vesna Rakić Vodinelić

SUDIJA DA ODLUČI

Profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić, koja je prisustvovala saslušanju studenata, kazala je da su mogući ishodi postupka da sudija odluči da se izvedu dokazi ili da odbaci zahtev za sprovođenje postupka.

Kurir / E.K.

Foto: Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV UŽIVO! Saslušani studenti u Prekšajnom sudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track