SAMOHRANA MAJKA TROJE DECE ŠTRAJKUJE GLAĐU: Čistačici dali otkaz, nema od čega da prehrani porodicu!
Foto: Biljana Roganović

PROKUPLJE

SAMOHRANA MAJKA TROJE DECE ŠTRAJKUJE GLAĐU: Čistačici dali otkaz, nema od čega da prehrani porodicu!

Društvo -

Čistačica proglašena za tehnološki višak zahteva da je vrate na posao kojim izdržava troje dece

Čistačica u prokupačkom javnom preduzeću Turističko-sportska organizacija Smernica Novković započela je juče štrajk glađu u prostorijama takozvane Sokolane, koja pripada ovom preduzeću.

Ova samohrana majka, koja ima troje dece, dobila je otkaz kao tehnološki višak u preduzeću. Novkovićeva kaže da samo želi svoja prava i da ne dozvoljava da je bilo ko ucenjuje.

- Išla sam na razgovore i oni mi obećavaju drugi posao ako pristanem na dobrovoljni raskid ugovora. Ne želim da me iko ucenjuje i smatram da su moja prava pogažena. Zato sam se i odlučila na ovaj korak, jer sam uvek dosad svoju porodicu sama izdržavala od svog rada. Borim se za njih i za sve samohrane roditelje i ostajem ovde sve dok me ne vrate na posao koji sam pošteno radila - rekla je Novkovićeva.

Ona je jedna od 13 stalno zaposlenih u preduzeću koji su se našli na spisku za otpuštanje. Najveći problem je što je Skupština opštine Prokuplje odobrila otpuštanje 12 zaposlenih, a TSO je na spisak stavio 13, među kojima i Novkovićeva.

Direktor preduzeća Bratislav Lukić je komentarišući ovu odluku naglasio da se cela higijeničarska služba gasi i da drugog mesta nema za one koji su dosad obavljali ovaj posao, te je tako i Novkovićeva dospela na spisak.

Kurir / B. R.

Foto: Biljana Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track