OPREZNO U SAOBRAĆAJU: Vozači, prilagodite brzinu zbog kiše i mokrih kolovoza
Foto: Dragana Udovičić

STANJE NA PUTEVIMA

OPREZNO U SAOBRAĆAJU: Vozači, prilagodite brzinu zbog kiše i mokrih kolovoza

Društvo -

Zbog jesenjih uslova vožnje, zahlađenja, kiše, mokrih kolovoza i smanjene vidljivost mogući su povremeni zastoji uz usporenu vožnju, saopštio je jutros AMSS.

Neprilagođena brzina u uslovima mokrih kolovoza i ograničene vidljivosti je osnovni faktor većeg broja saobraćajnih nezgoda, upozorava se u saopštenju.

Veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja dodatnu opasnost na deonicama gde ima rupa ili drugih oštećenja jer su popunjena vodom, pa se ne vide. Zato se vozačima savetuje da smanje brzinu i budu na dezbednom odstojanju od vozila ispred da bi mogli da bezbedno i na vreme reaguju.

Do 30. oktobra produžavaju se radovi, koji se izvode u vremenskom periodu od 7 do 17 časova, od petlje Bubanj Potok do petlje Vrčin, u smeru Beograd - Niš. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna (brza) i vozna (srednja) saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom smera Beograd - Niš i brzom preticajnom trakom smera Niš - Beograd. Preporuka vozačima koji putuju ka Nišu je da koriste obilazni put koji vodi preko Avale ka Mladenovcu i naplatnoj stanici Mali Požarevac.

Od danas do 30. oktobra izvodiće se radovi na sanaciji leve kolovzne trake na državnom putu I A reda broj 1, kod petlje Bačka Topola, u smeru Novi Sad - Horgoš. U toku radova saobraćaj na levoj kolovoznoj traci smera Novi Sad - Horgoš preusmeravaće se sa preticajne na voznu i zaustavnu traku.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Na našim graničnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track