(VIDEO) OVO SU MALI SRPSKI MAJSTORI ROBOTIKE: Uručene nagrade u Petnici
Foto: Printscreen Youtbe

Stekli dragoceno iskustvo

(VIDEO) OVO SU MALI SRPSKI MAJSTORI ROBOTIKE: Uručene nagrade u Petnici

Društvo -

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, svečano je danas uručila nagrade pobednicima takmičenja "Majstori robotike", u Istraživačkoj stanici Petnica.

Čestitajući mladim robotičarima, Matić je poručila da iskoriste stečeno znanje kako bi dalje razvijali svoje digitalne veštine i išli u korak sa svojim vršnjacima iz celog sveta, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Broj bodova koje ste osvojili nije toliko važan, koliko je dragoceno iskustvo koje ste stekli, druženje koje ste imali tokom vikenda i upoznavanje sa Petničkim sadržajima. Digitalne kompetencije koje ste razvili moći ćete da upotrebite u svim naučnim oblastima, ali i u društvenim profesijama, umetnosti, kao i u svim životnim aspektima", rekla je državna sekretarka.

Ona je podsetila da su osnovci učešćem u ovom programu bili deo kampanje IT karavan za podsticanje digitalne pismenosti i bezbednosti, ali i deo "Evropske nedelje programiranja", koja je obeležena od 7. do 22. oktobra širom sveta.

Tokom četiri dana programa, za osnovce su priređene radionice iz programiranja robota, Majnkraft radionice, upoznavanje sa Petnicom, zabavni sadržaji kao što su IT igre bez granice, filmske projekcije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track