Kraljevski provod u kraljevskom gradu za samo 499 evra
Foto: Promo

JESEN U MADRIDU S AGENCIJOM BIG BLUE

Kraljevski provod u kraljevskom gradu za samo 499 evra

Društvo -

Petodnevni aranžman (polazak 8. novembra) s direktnim avio-letom i smeštajem u hotelima s četiri zvezdice na bazi noćenja s doručkom, a sve u organizaciji Agencije Big Blue s naznakom “specijalna ponuda” i umenjenjem cene i do 100 evra, ono je što Vaše novembarske, a prve jesenje dane može učiniti apsolutno posebnim. Ne zaboravite da je Španija jedna od najatraktivnijih zemalja sveta, a njen glavni grad Madrid u mnogo čemu intrigantna prestonica koju rado posećuju turisti iz celog sveta. Jedna od posebnosti ovog kraljevskog grada je i podatak da je Madrid, koji se nalazi na 665 metara nadmorske visine, najviša prestonica Starog kontinenta.

foto: Promo

U ovoj priči ono što je lepo čak i nije tako skupo (početna cena od 499 evra) tim pre jer vas posle tročasovnog udobnog leta uz fascinantnu arhitekturu i niz drugih nedoživljenih lepota čeka i strast Španaca čija se svakodnevnica oslikava kroz južnjački temperament. Već na prvom koraku biće vam jasno da administrativni, politički i kulturni centar Španije živi “u petoj brzini” kako danju tako i noću koja je nazamisliva bez flamenka, igre s pričom koja dira u srce. Ljubazni domaćini gotovo u dahu ispričaće Vam priču i o tome kako je Madrid jedan od gradova sa najvećim prostorom pod zelenom površinom u Evropi što ih čini izuzento ponosnim. Ponosni su i na sve drugo što njihov Madrid čini posebnim počev od toga da grad ima čak šest univerziteta, bezbroj pozorišta i muzeja, prelepe trgove i bulevare, kao i da je zbog svog načina života bio i ostao inspiracija mnogih umetnika.

foto: Promo

Simbol grada je medvedica čiju statuu možete da vidite kad Vrata sunca (Puerta de Sol) u srcu Madrida. Ostaćete bez daha i kada posetite čuvene ulice Paseo del Prado i Gran Via, Trg Sibeles ili Trg Oriente čiji je ukras Kraljevska palata ili Španski trg sa statuom čuvnog Migela de Servantesa. Impresivan je i Kružni skver sa fontanom i još puno, puno toga. Ipak da bi prestonicu Španije upamtili za sva vremena obavezna je poseta Muzeju Prado, jednom od najfascinantnijih na svetu pod čijim krovovima se čuvaju neprocenjiva remek-dela najvaćih slikara Španije i sveta…

foto: Promo

Vi ćete možda sebi oprostiti ali Madriđani Vam to nikada neće ukoliko šetajući ovim čudesnim gradom ne svratite bar na treneutak do stadiona Santiago Bernabe, svetinje navijača Real Madrida, kraljevskog kluba s milion trofeja.

Priuštite sebi, a to je u ovom aranžamanu Agencije Big Blue moguće, i bar jedan predivan faluktativni izlet, odnosno odlazak do Toleda, srca Kastilje s brojnim zamkovima, vinogradima i vetrenjačama koje će vas podsetiti da ste u rodnom kraju Don Kihota. Lepota Toleda, stare prestonice Španije, skoro je nemerljiva. Sve je doživljaj: i panorama sa vidikovca na obali reke Taho i šetnja ulicama sa zgradam koji su najlepši primeri mavarske arhitekture ali uživanje u zdanjima koja su ukrašena delima i platnim slavnog El Greka…

foto: Promo

U Madridu je smeštaj rezervisan u hotelima: Rafael Atocha 4* - cena 499 evra; Gran Versalles 4* - cena 549 evra; Sterling 3* - cena 599 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track