(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) POTRESNA ISPOVEST: Profesorka ispečena u zatvoru! JEZIVO
Foto: Privatna arhiva

MUKE OPTUŽENE U AFERI „INDEKS“

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) POTRESNA ISPOVEST: Profesorka ispečena u zatvoru! JEZIVO

Društvo -

Jasmina Nektarijević, koja se sumnjičila da je uzela mito, u Centralnom zatvoru se od bolova onesvestila ispod tuša, a vrela voda joj je nanela teške opekotine

Profesorka nemačkog jezika Jasmina Nektarijević pre deset godina uhapšena je sa tridesetak profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu u aferi „indeks“ i umalo umrla.

Nju je optužba teretila da je kao mito primila jedan parfem, ali i 400 evra preko koleginice, što nikad nije dokazano. Bila je smeštena u pritvor Centralnog zatvora u Beogradu. I tu je nastao pakao.

- Zbog hroničnog gastritisa meni se stanje svakodnevno pogoršavalo. Jedne večeri telo više nije moglo da izdrži. Onesvestila sam se ispod tuša i vrela voda, koje ima samo uveče, poparila mi je veći deo tela. Probudio me je nesnosan bol. Tek posle 14 sati, unakaženu od opekotina, iz zatvorske bolnice su me odveli na VMA. Otvorene rane previli su mi neadekvatno, dobila sam infekciju, presađivali su mi kožu... - govori Nektarijevićeva za Kurir.

foto: Privatna Arhiva

Istražni sudija je tek posle sedam dana saznao od njenog supruga šta se dešava, jer ga niko nije obavestio iako je po zakonu to moralo da bude učinjeno. Kad je tužila državu, kaže, na VMA se naprasno izgubila njena istorija bolesti. Na fakultetu je dobila otkaz kao profesor i radi kao referent u studentskoj službi, a trenutno završava doktorat iz nemačkog jezika. Sam tretman u zatvoru i činjenica da je jedva preživela mnogo će koštati državu nakon tužbi međunarodnim sudovima. Kaže da su joj sve optužbe podmetnute.

- Dok su mi pretresali stan, čula sam na RTS da sam uhapšena. Sve je bilo pripremljeno unapred. Optužba je glasila da sam u svom kabinetu primila parfem kao mito, a ja nemam kabinet - priča profesorka.

U pritvoru je provela nepuna četiri meseca. Student koji joj je navodno poklonio parfem u sudski overenoj izjavi je to negirao! Čovek koji je izjavio da je primila mito od 400 evra ističe da je izjavu dao pod prinudom, jer mu je, kaže, policija pretila da će mu uhapsiti ćerku.

- Kad sam tog čoveka pitala zašto mi je uništio život, on je počeo da plače. Možda je čudno, ali donekle ga razumem - naglašava Jasmina.

Dragomir Ilić - Foto: Privatna arhiva

Dobila dete

BOG JU JE NAGRADIO

Zanimljivo je da su Jasmina Nektarijević i njen suprug deset godina pokušavali da imaju dete i išli bezuspešno na veštačku oplodnju. Posle izlaska iz zatvora zatrudnela je. Stručnjaci kažu da u jedan odsto slučajeva stres i fizička patnja mogu doprineti da žena zatrudni prirodnim putem. Posle deset godina pokušaja veštačkom oplodnjom, zatrudnela je prirodnim putem i rodila sina.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KAKAV ŠOK! Ova žena je neverovatna! Uspela je da pobegne kidnaperu iz gepeka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja