USPEH: U Staroj Pazovi otvorena najveća perionica na Balkanu
Foto: Kurir

Italijani nastavljaju da ulažu

USPEH: U Staroj Pazovi otvorena najveća perionica na Balkanu

Društvo -

“Bela harmonija” se bavi pranjem veša za bolnice, hotele...

Industrijska perionica veša “Bela harmonija” otvorena je juče u Staroj Pazovi, investicija je vredna šest miliona evra, a zaposliće 200 radnika.

“Bela harmonija” se bavi pranjem veša za bolnice, hotele... Trenutno je ovo najveća perionica na Balkanu, prostire se na 3.500 kvadrata i pere četiri tone veša dnevno, dok je maksimalni kapacitet 20 tona dnevno. Planirano je proširenje za još 2.500 kvadrata i proširenje kapaciteta na 40 tona veša dnevno, čime bi postala najveća perionica u jugoistočnoj Evropi.

Puštajući u rad perionicu, ministar privrede Goran Knežević je rekao da mu je posebno zadovoljstvo što je ona deo grupacije “Armonija holding” iz Italije, zemlje s kojom Srbija ima sjajne političke i ekonomske odnose.

- Italija je jedan od naših najvećih spoljnotrgovinskih partnera. Prošle godine je trgovinska razmena bila na nivu od 3,7 milijardi dolara. Italijanski investitori uložili su u Srbiji više od dve milijarde evra, imaju oko 600 firmi koje zapošljavaju više od 20.000 ljudi - rekao je Knežević. Predsednik grupacije “Armonija holding” Roberto Olivi rekao je da je ta grupacija prisutna u brojnim zemljama, a na tržištu Srbije posluje duže od 15 godina.

Kurir / E.K.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track