UNS: Hitno otkriti ko je ukrao dokumentaciju o kriminalu i laptop novinaru Vuku Cvijiću

pljačka

UNS: Hitno otkriti ko je ukrao dokumentaciju o kriminalu i laptop novinaru Vuku Cvijiću

Društvo -

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od nadležnih da u što kraćem roku pronadju i kazne odgovorne za pljačku automobila novinara "Blica" Vuka Cvijića.Cvijiću su juče popodne u Šajkaškoj ulici u Beogradu iz automobila ukradeni laptop i fascikle sa podacima za istraživanje.

On je za UNS rekao da je juče popodne bio na sastanku u restoranu u Šajkaškoj ulici, gde je parkirao automobil, te da je kada se vratio, otvorio gepek i video da nema laptopa i dokumenata.

"Policija mi je rekla da preduzimaju sve što mogu da pronadju odgovorne. Ne mogu da povežem pljačku sa konkretnim slučajem o kojem sam pisao, ali ne mislim da je moj automobil slučajno opljačkan. Vreme za kradju nije tipično, iz auta ništa drugo nije uzeto, a i policija mi je potvrdila da u to vreme u okolini nije više prijavljena nijedna kradja", rekao je Cvijić.

UNS je posebno zabrinut zbog napada jer se radi o poznatom novinaru istraživaču i poziva nadležne da u što kraćem roku pronadju i u skladu sa zakonom kazne odgovorne.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Napad na novinarku Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track