NAPAD NA NOVINARKU KURIRA: Nasilniku Marku Nikoliću preti tri godine zatvora
Foto: Privatna arhiva, Nebojša Mandić

Ministar policije o napadu na novinarku Kurira

NAPAD NA NOVINARKU KURIRA: Nasilniku Marku Nikoliću preti tri godine zatvora

Društvo -

Ministar Nebojša Stefanović poručio da će MUP saslušati Nikolića i naglasio da se napadi na novinare neće tolerisati

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović podržao je novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić, koju je pre nekoliko dana fizički napao Marko Nikolić, brat pevačice Ane Nikolić. Stefanović je oštro osudio napad na našu koleginicu i poručio da će MUP saslušati osumnjičenog za napad i obavestiti nadležno tužilaštvo.

- Osuđujem svako nasilje nad novinarima. U slučaju napada na novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić MUP je obavestio nadležno tužilaštvo i saslušaće osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. MUP će učiniti sve da zaštiti svakog novinara i nećemo tolerisati bilo kakvo nasilje u našem društvu - poručio je Stefanović.

Nebojša Stefanović, foto: Marina Lopičić

„Otkinuću ti glavu“

Podsetimo, napad se odigrao u nedelju uveče na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, gde je novinarska ekipa čekala Stefana Đurića Rastu. Sa Đurićem se pojavio i Anin brat Marko. Novinarka Ljiljana Stanišić upitala je Rastu: „Kako je bilo u Švedskoj?“, nakon čega je bez ikakvog povoda usledio Nikolićev napad.

- Dođi ti ovamo! - rekao je Nikolić, koji je potom privukao novinarku, udario je u rame i zapretio:

- Tebi ću otkinuti glavu!

Policija je prikupila sve materijalne dokaze, svi svedoci dali su svoje iskaze i prema članu 138 Zakona o ugrožavanju sigurnosti Marku Nikoliću prete tri godine zatvora. MUP pokušava da uđe u trag napadaču na našu novinarku kako bi bio priveden na saslušanje.

Bahat i nevaspitan

Novinarka Ljiljana Stanišić izjavila je da ovo nije prvi put da doživljava neprijatnosti od Nikolića.

- Prelazila sam preko njegovih uvreda iz poštovanja prema njegovoj sestri Ani Nikolić i njenom još uvek zakonitom suprugu Đuriću, međutim, ovoga puta je prevršio svaku meru. Krajnje je vreme da se bahatim i nevaspitanim menadžerima stane na put. Nikolić mora da odgovara za svoje nasilno ponašanje! Drago mi je što državne institucije rade svoj posao i nadam se da neće ostati samo na rečima već da će se zaista kazniti i da će mu to poručiti da ne može prema novinarima da se ponaša nasilnički - navela je Stanišićeva.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je napad na novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić:

- NUNS očekuje hitnu reakciju policije, kojoj je prijavljen napad, kao i sankcije za napad i pretnju smrću novinarki Ljiljani Stanišić.

Zoran Pašalić, foto: Beta

Zoran Pašalić, zaštitnik građana

BROJ NAPADA NA NOVINARE ZABRINJAVAJUĆI

Zaštitnik građana Zoran Pašalić takođe je osudio fizički napad na našu novinarku i pozvao nadležne da hitno reaguju i najstrože kazne počinioca nasilja. On je izjavio da je broj napada na novinare tokom ove godine zabrinjavajući:

- Osnova slobode medija je slobodan novinar. To znači, pre svega, biti fizički bezbedan i bez straha da će zbog izgovorene reči ili pitanja naići na nasilje.

Kurir / M. Branković

Foto: Nebojša Mandić, Stefan Jokić, Beta, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Napad na novinarku Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track