PROTEST ZAPOSLENIH U JP POŠTA SRBIJE: Penzioneri dobili novac, računi kasne zbog blokade
Foto: Dragan Kadić

Problem

PROTEST ZAPOSLENIH U JP POŠTA SRBIJE: Penzioneri dobili novac, računi kasne zbog blokade

Društvo -

Jednokratna pomoć najstarijim građanima od po 5.000 dinara je isplaćena, ali isporuka ostalih pošiljaka i dalje je ugrožena

Građani Srbije najverovatnije neće na vreme dobiti svoje oktobarske račune.

Osim stanovnika Beograda, pošiljke sa računima kasniće Nišlijama, ali i Novosađanima. Razlog za to je obustava rada jednog dela zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, koji traže povećanje zarada i smenu direktorke Mire Petrović. Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović kaže da je reč o „spontanom okupljanju“ koje nije poremetilo isplatu jednokratne pomoći penzionerima.

- Penzioneri su dobili pet hiljada dinara na vreme. A da li će građanima računi stići na vreme, to ne mogu da kažem. Danonoćno smo ispred glavnog poštanskog centra u Zemunu i ništa nije ušlo niti izašlo od računa, jer da bi se oni podelili, prvo moraju da uđu u poštanski centar. Ne možemo odustati od svojih zahteva. Što se tiče poštara koji iznose pošiljke na dostavu, oni praktično danas nisu imali posla. Sve može da stigne na vreme, ali druga strana treba da nas čuje, razume i da naše zahteve ispuni. Nastavićemo da radimo, ako treba i više od dvanaest sati - kaže Pavlović i dodaje da su, osim Beograda, blokirani i Niš i Novi Sad.

Vladan Đakovački iz JP „Pošta Srbije“ kaže da u dostavi računa nema problema.

- Dosad su svi računi građanima uredno distribuirani i nismo imali nikakvih problema u dostavi. Isplata jednokratne pomoći penzionerima od 5.000 dinara je uspešno završena bez ikakvih problema i zastoja.

Kurir / S. Đ.

Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Istražitelji otkrivaju: Evo zašto se staklorezac nije otarasio tela ubijenog vlasnika pekare?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track