NOVINARSKA UDRUŽENJA: Sramna odluka tužilaštva da odbaci krivične prijave zbog napada na novinare tokom inauguracije
Foto: Vladimir Milovanović

saopštenje nuns i ndnv

NOVINARSKA UDRUŽENJA: Sramna odluka tužilaštva da odbaci krivične prijave zbog napada na novinare tokom inauguracije

Društvo -

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je odluka Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivične prijave zbog napada na novinare tokom inauguracije Aleksandra Vučića sramna, kaže se u današnjem saopštenju udruženja.

NUNS i NDNV još kažu da odluka tužilaštva predstavlja još jedan dokaz da pravosudni sistem u Srbiji ne radi u skladu sa pravom i pravdom već isključivo interesima vlasti i vladajućih stranaka.

Obrazloženje odluke Tužilaštva predstavlja poseban cinizam i zamagljivanje više nego evidentnih činjenica koje su građani Srbije imali priliku da vide u medijima na fotografijama koje su prikazali nasilje aktivista Srpske napredne stranke nad novinarima tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića 31. maja 2017. godine, stoji u saopštenju novinarskih udružnja.

NUNS i NDNV će posle ove odluke Tužilaštva razmotriti svoj status u stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, koju čine predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih i medijskih udruženja, pošto se ozbiljno postavlja pitanje smisla njegovog postojanja s obzirom na poražavajuće rezultate nadležnih državnih organa u zaštiti bezbednosti novinara, kažese u saopštenju koje spotpisuju Nezavisno udruženje novinara Srbije iNezavisno društvo novinara Vojvodine.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track