SRBIN NAPISAO PESMU OSVEDOČENOM PRIJATELJU SRBIJE: Ponovo se kreće lađa francuska, Arno Gujon njom zapoveda...
Foto: Facebook Printscreen

zaslužio

SRBIN NAPISAO PESMU OSVEDOČENOM PRIJATELJU SRBIJE: Ponovo se kreće lađa francuska, Arno Gujon njom zapoveda...

Društvo -

Arno Gujon, Francuz koji je postao najveći dobrotvor Srba koji žive na Kosovu heroj je svih rodoljuba.

Sve je počelo kad je u Arnoovoj školi je organizovana debata koja je pravdala bombardovanje RTS i pogibiju radnika. Arno, tada 13-godišnjak, jedini se javio za reč i suprostavio se svom profesoru pred svima. Tada je bio dečak kome je Kralj Petar Prvi postao uzor, jer je voleo Francusku i žrtvovao se za nju. Već 13 godina Arno pokušava da putem svoje organizacije poruči da Srbi nisu monstrumi, da nisu zli, da nisu zveri. Njegovu solidarnost i ljubav prema našem narodu prepoznali su mnogi, pa je tako Bojan Đinović Đina napisao pesmu posvećenu upravo njemu.

Pesma je posvećena borbi Arna Gujona protiv nesreće srpskog naroda, što ga zadesiše na Kosovu i Metohiji, kao i zahvalnost za sve ono što čini, pesma će dobiti i svoje note, pa će biti recitovana i čitana na književnoj večeri u kafe Zamajcu u Krševcu 22.novembra.

Pesmu vam prenosimo u celosti: Ponovo se kreće lađa Francuska Arno Gujon njome zapoveda U srcu Evrope, u dalekoj zemlji Krenuo je dečak, za pravdom da traga Dok je nebo gorelo i žrtve padale Srbin je trpeo užasne nepravde Proteran sa ognjišta i manastira svojih Prepušten sebi i Božijoj volji I niko sem Arna primetio nije Da barjak nepravde Kosovom se vije Menjao je svet, ulivao nadu Da napaćenoj zemlji donese pravdu Ponovo se kreće lađa Francuska Arno Gujon njome zapoveda Vidiš li Srbine kolika je ljubav u nedrima Onog ko oružje zameni srcem u bedrima. Bojan Đinovic Đina

(Kurir.rs/Espreso.co.rs)

Foto Printsreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track