(VIDEO) UŽAS KAKAV SE NE PAMTI, POLICAJAC PESNICAMA UDARAO NEDUŽNU DECU U KRALJEVU: Dobili batine jer su hteli da iznenade druga!
Foto: Kraljevo Online

roditelji u šoku

(VIDEO) UŽAS KAKAV SE NE PAMTI, POLICAJAC PESNICAMA UDARAO NEDUŽNU DECU U KRALJEVU: Dobili batine jer su hteli da iznenade druga!

Društvo -

U vreme kada je sve više vršnjačkog nasilja, sedmaci iz OŠ ”Svetozar Marković” mogli su da budu pozitivan primer kako se deca druže i kako im je žao što im drug iz odeljenja odlazi sa roditeljima u inostranstvo.

Kako piše portal Kraljevo Online, dečija igra se nije dopala jednom stanaru, i to policijskom službeniku, koji je uz pogrdne reči i batine decu oterao iz zgrade, koja su na kraju umesto u igraonici od zadobijenih povredna završila kod lekara.

foto: Kraljevo Online

Uz vatromet, konfete, skandiranje i galamu deca su u petak 17. novembra posle nastave oko 18:15 došla ispred zgrade i sa poklonom u rukama dozivala svog druga da im otvori ulazna vrata. A onda, pre nego što su došli do stana, na stepeništu zgrade uz psovke dobijaju batine od komšije kome se dečija galama nije dopala.

“Njihova buka i dreka, koja je izazvala nekoga da ih maltretira, pogotovo što je to pripadnik MUP-a, to je zastrašujuće. Deca treba da znaju da policija treba da ih čuva i brani a ne da se boje policije”, rekla je za Kraljevo Online Marijana, roditelj dečaka koji je bio napadnut sa svojim drugarima.

“Deca su bila preplašena. Moj sin pogotovo. On i njegovi drugari su dobili batine. Onda su kasnije otišli do bolnice na pregled i kasnije u policiju”, kaže Kosta, roditelj dečaka koji je bio napadnut.

Deca koja su prva bila na udaru policajca u civilu dobila su povrede zbog kojih su pomoć potražili u Opštoj bolnici “Studenica”.

“Moje dete dobilo je udarac teškim rancem u vrat. Detetu je stavljena kragna. Drugo dete je dobilo pesnicu u predelu levog uha, treći dečak je dobio udarac u leđa, kada je trčao niz stepenice i bežao od policajca koji je bio u civilu”, kaže Marija majka povređenog dečaka.

foto: Profimedia Ilustracija

Nakon prijave policiji deca u pratnji roditelja dolaze u zgradu Policijske uprave u Kraljevu da daju izjavu, gde svi zajedno doživljavaju novi šok, kažu roditelji.

“Dotični gospodin za koga nismo znali da je pre toga udarao decu izleće iz kancelarije i nasrće na moga sina, sa pretnjama i unošenjem u lice i vrlo grubim ponašanjem stavlja do znanja da on nije izvršio ništa. Smatram da je hteo da izvrši psihološki pritisak na dete da ne ispriča šta se zaista dogodilo”, kaže Kosta roditelj.

O dečijoj nameri da druga pred odlazak iznenade poklonom znao je i razredni starešina koji je u znak podrške danas bio sa roditeljima. Veljko se seli iz Kraljeva, pa će njegovi drugari zgradu u Obilićevoj ulici od sada zaobilaziti u velikom luku.

Portal Kraljevo Online je od policijske uprave u Kraljevu zatražio saopštenje o ovom događaju ali ga do ovog trenutka nismo dobili.

Kako nezvanično saznaju, o slučaju obavešteno tužilašto, koje će se sledeće nedelje izjasniti da li će pokrenuti optužnicu ili će slučaj završiti kod sudije za prekršaje. Roditelji se plaše da će umesto napadač na decu, na kraju oni odgovarati što su njihova deca galamila i nepristojno se ponašala.

(Kurir.rs/Kraljevo Online/LJBL/Foto: Kraljevo Online)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Odlazak diktatora! Mugabe smenjen sa čela stranke, vojska i ulica pojačavaju pritisak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track