CIA RAZOTKRILA MRAČNI PLAN BIN LADENA: Lider Al Kaide hteo da istrebi Srbe na Kosovu, pun mu računar srpskih svetinja
Foto: Printscreen YouTube, EPA

terorističke namere

CIA RAZOTKRILA MRAČNI PLAN BIN LADENA: Lider Al Kaide hteo da istrebi Srbe na Kosovu, pun mu računar srpskih svetinja

Društvo -

Među dokumentima pronađenim u računaru ubijenog lidera Al Kaide, koje je objavila CIA, nalazi se fotografija Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i mapa grada.

Ubijeni lider terorističke Al Kaide Osama bin Laden bio je veoma zainteresovan za južnu srpsku pokrajinu, pokazuju dokumenti koji su pronađeni u njegovom ličnom kompjuteru, a čije fajlove je objavila američka Centralna obaveštajna agencija (CIA).

Pregledom 470.000 fajlova obelodanjenih 1. novembra ove godine na sajtu CIA, „Politika“ je pronašla mapu Kosovske Mitrovice, kao i fotografiju Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

„Pronašli smo i baner na kom piše ’Kosovo džihad — muslimansko istrebljenje kosovskih hrišćana‘, kao i mapu Kosova iz doba Otomanskog carstva na kojima su prikazani Priština i Vučitrn“, navedeno je na sajtu „Politike“.

Pretragom interneta, utvrdili smo da je mapa Kosovske Mitrovice i crkva u tom gradu prvobitno objavljena na sajtu Bi-Bi-Si­ja u tekstu pod naslovom „Kosovski Srbi se suočavaju sa teškim odlukama“.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Politika)

Foto EPA/Printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Jezive činjenice o martovskom pogromu na Kosovu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track