NEPROMENJENI USLOVI: Na Kosmetu lažni roming
Foto: Fonet, AP

Za korisnike „Telenora“ i „Vipa“ na Kosovu i Metohiji

NEPROMENJENI USLOVI: Na Kosmetu lažni roming

Društvo -

„Telenor“ je za svoje korisnike omogućio saobraćaj pod nepromenjenim uslovima

Iako korisnike „Telenor“ i „Vip mobajl“ kartica na Kosovu i Metohiji dočeka obaveštenje da se nalaze u romingu, oni svoje mobilne telefone ipak mogu da koriste po standardnim tarifama koje važe i u ostatku Srbije.

U skladu sa dogovorom Beograda i Prištine o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, postignutog u Briselu 2016. godine, kompanije „Telenor“ i „Vip mobajl“ prekinule su emitovanje signala na teritoriji Kosova i Metohije 1. maja ove godine.

Uklonjeno 15 stanica

Ta dva mobilna operatera od tada nemaju dozvolu da posluju na Kosovu i Metohiji i morali su da uklone 15 baznih stanica koje su postojale tamo, dok je ćerka firma „Telekom Srbija“ registrovana je u skladu s kosovskim zakonima sa sedištem u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

- Od tog datuma kompanija nema dozvolu da posluje na toj teritoriji i uklonila je deset postojećih baznih stanica, dok će dva stuba donirati opštinama Leposavić i Kosovska Mitrovica. „Telenor“ je za korisnike omogućio saobraćaj pod nepromenjenim uslovima, ukoliko ručno izaberu MTS D. O. O., jedinog operatora koji i dalje ima dozvolu za poslovanje na teritoriji severnog Kosova - rečeno je u odgovoru kompanije „Telenor“ za Kurir.

UPUTSTVO

Pri ulasku na teritoriju Kosovo i Metohiju ručno odaberite mrežu MTS

Nastavite da koristite svoj mobilni telefon po standardnim tarifama

Iz kompanije „Vip mobajl“ pojašnjavaju da svi korisnici koji žele da koriste njihove usluge na Kosmetu to nastavljaju da čine pod nepromenjenim uslovima, koji podrazumevaju iste prefikse, brojeve, cene, tarife i podršku putem korisničkog servisa.

- Svi ostali korisnici „Vip mobajla“, ukoliko putuju na Kosovo, moći će da koriste saobraćaj pod nepromenjenim uslovima, što je deo dogovora ove kompanije sa MTS D. O. O., koji je jedini operator sa dozvolom za poslovanje na ovoj teritoriji - rečeno je u „Vipu“.

Kartice na trafikama

Kartice srpskih mobilnih operatera možete kupiti na trafikama u Kosovskoj Mitrovici, dok poslovnice ne postoje.

Signal mobilne mreže „Telekoma“ 065 i 064 uspostavljen je u centralnom Kosovu, u rejonu opštine Gračanica, te Kosovskom Pomoravlju, Štrpcu, Osojanskoj kotlini i na severu Kosova. Van dometa su područja Kosova Polja, Lipljana, Uroševca, Prištine, Prizrena i izolovane srpske sredine u Metohijskoj kotlini.

Kurir / J. P.

Foto: Fonet, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi incident u Skupštini Srbije! Boško Obradović gađao Martinovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track