SRUŠENA U NATO BOMBARDOVANJU

PREDSEDNIK SRBIJE U NOVOM SADU: Položen kamen temeljac nove zgrade RTV

Društvo -

Na Mišeluku, na mestu nekadašnje TV Novi Sad, srušene u NATO bombardovanju 1999. godine, danas je položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Radiotelevizije Vojvodine.

Kamen temeljac položili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor RTV Miodrag Koprivica, apoložena je i vremenska kapsula.

Direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnostima Marijana Divljak ranije je rekla da će nova zgrada imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija i raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima.

Ukupna vrednost investicije je oko 2,6 milijardi dinara.

Novac za prvu fazu radova od 800 miliona dinara obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja, a rok za završetak prve etape je 480 kalendarskih dana, dok se nakon toga, u zavisnosti od priliva sredstava od strane državnih institucija, očekuje nabavka i opremanje objekata, za oko tri godine.

Prethodnih nekoliko meseci uklonjeni su ostaci stare zgrade, na čijem će mestu nići nova zgrada, moderan energetski efikasan objekat.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir/S.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Ratko Mladić do kraja života u zatvoru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track