REGIONALNI RAZVOJ SRBIJE: Bespovratna sredstva za osam zadruga
Foto: Beta/Emil Vaš

Ugovori

REGIONALNI RAZVOJ SRBIJE: Bespovratna sredstva za osam zadruga

Društvo -

Pomoć su dobile zadruga Svrljižanka iz Svrljiga, Lužničko pile iz Babušnice, Poljanica trend iz Vranja, Stara pojata iz Dimitrovgrada, Grin milk iz Vladičinog Hana, Blačka Blace iz Blaca, Zelena zvezda iz Leskovca i Med i voće iz Vlasotinca

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić potpisao je juče osam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za četiri postojeće i četiri novoosnovane zemljoradničke zadruge.

Pomoć su dobile zadruga Svrljižanka iz Svrljiga, Lužničko pile iz Babušnice, Poljanica trend iz Vranja, Stara pojata iz Dimitrovgrada, Grin milk iz Vladičinog Hana, Blačka Blace iz Blaca, Zelena zvezda iz Leskovca i Med i voće iz Vlasotinca.

Novac se dodeljuje u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih i investicione projekte postojećih zadruga u ovoj godini. Krkobabić je posle potpisivanja ugovora rekao da će ta sredstva omogućiti zadrugarima da se povežu i da proizvod koji imaju postane roba.

Kako je objasnio, ideja je da se prave specijalizovane zadruge, tako da one budu zaokružene organizacione, ekonomske i tehnološke celine, ali istovremeno i profitabilne.

Kurir / E.K.

Foto: Beta/Emil Vaš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track