UŽASNO VRŠNJAČKO NASILJE U VALJEVU: Dečaci (9) brutalno isprebijali vršnjaka! Gazili ga po stomaku!
Foto: Profimedia

tORTURA

UŽASNO VRŠNJAČKO NASILJE U VALJEVU: Dečaci (9) brutalno isprebijali vršnjaka! Gazili ga po stomaku!

Društvo -

Trojica učenika trećeg razreda osnovne škole fizički nasrnuli na dežurnog đaka u odeljenju, koji ih je prijavio da nisu uradili domaći. Oborili ga na pod i udarali

Devetogodišnjeg dečaka trojica školskih drugova gazila su nekoliko minuta!

Prva osnovna škola u Valjevu, foto: Slađana Stevanović

Incident se dogodio u učionici u Prvoj osnovnoj školi u Valjevu za vreme malog odmora. Učenik trećeg razreda je zbog povreda stomaka zadržan jedan dan na bolničkog lečenju.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo 13. novembra, u trenutku kad učiteljica nije bila prisutna.

Nadzor

- Dečak koji je napadnut je bio zadužen da pregleda da li su učenici uradili domaći. Pošto ga trojica dečaka nisu uradili, upisao im je minus i krenuo da papirić stavi na učiteljicin sto. Tada su ga ta trojica oborila na pod, skakala po njemu i gazila ga. Kad se učiteljica vratila, dečak joj se požalio, međutim, ona je mislila da je izmislio i poslala ga u ćošak! Tek kad su joj drugi učenici to potvrdili, obavestila je upravu. Tako mi je ispričalo moje dete, a potvrdili su i njegovi drugovi - kaže nam roditelj deteta, koje je učenik odeljenja u kome se dogodio incident.

B. N. (15) iz Aranđelovca, foto: Marina Lopičić

EPILOG Kazne posle šamaranja u Aranđelovcu

NASILNICE IZBAČENE IZ ŠKOLE

Učenice prvog razreda srednje Tehničke škole „Mileta Nikolić“ iz Aranđelovca S. V. i K. V. izbačene su iz škole zbog toga što su brutalno u učionici išamarale B. N. (15).

Rešenje o isključenju dobio je i učenik D. R., koji je B. N. držao ruke dok su je vršnjakinje tukle. Slučaj je stigao do Višeg suda u Kragujevcu jer su roditelji B. N. tužili sve učesnike incidenta.

- Roditelji učenice S. V. i učenika D. R. podneli su pisani zahtev školi za ispisnicu pre uručenja pomenutog rešenja, dok je učenica K. V. u postupku uručenja rešenja, na koje ima pravo žalbe u drugostepenom postupku - kaže direktor Tehničke škole Dragan Ranković.

Majka pretučene devojčice Jelena Nikolić iz Tuleža kaže za Kurir da je njena ćerka sada dobro:

- Kaže da je zadovoljna atmosferom u odeljenju. Sada čekamo tužilaštvo da postupi po našoj tužbi.

Direktorka škole Mileva Mojić, foto: Facebook

Roditelji napadnutog dečaka nisu želeli da govore. Samo su poručili „da su hteli da se cela stvar reši mirnim putem“. Direktorka Prve osnovne škole Mileva Mojić kaže da su odmah pozvali roditelje svih dečaka.

- U tom odeljenju je pojačan vaspitni rad da se svaki sukob saseče u korenu. Trojica učenika neće biti sankcionisana jer se situacija smirila. Oni su se u stvari u učionici igrali igre „ko je pobednik“ i tako je došlo do incidenta - istakla je direktorka Mojić:

Obaveštena policija

- Otac dečaka koji je gažen potpisao je da ne želi da se dalje postupa, tako da posebnih sankcija neće biti, a i tokom ispitivanja smo zaključili da je to više bila igra nego namera da se dete zlostavlja i povredi

O incidentu je obaveštena valjevska policija, a slučaj je prosleđen Višem tužilaštvu u Valjevu.

foto: Instagram

Morbidno fotkanje

POZIRAO PORED RASKOMADANOG PSA

Korisnici društvenih mreža uznemireni su fotografijom koja kruži internetom, a na kojoj dečak pozira pored psa koga je raskomadao voz!

- Prema nekim pričama, on je sa još nekoliko drugara vezao psa za šine. Ako smo dobro razumeli, hteli su nesrećnom psu da napune stomak kamenjem. Na kraju se trofejno slikao pored leša - rekli su nam u Pokretu za zaštitu životinja Levijatan i dodali da im je dečak kad su ga pozvali tvrdio da on nije ubio psa.

Kurir / Slađana Stevanović

Foto: Profimedia, Facebook, Instagram, Slađana Stevanović, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNI VIDEO! BEZDUŠNIK: Pogledajte kako lopov pljačka Nikolinu kuću dok je on u Nemačkoj na lečenju od leukemije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track