PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA JUGU SRBIJE! Uzbuna zbog obilne kiše u Vlasotincu i 5 sela
Foto: Printscreen/YouTube

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA JUGU SRBIJE! Uzbuna zbog obilne kiše u Vlasotincu i 5 sela

Društvo -

Vanredna situacija zbog problema izazvanih obilnim padavinama proglašena je danas u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.

foto: Printscreen/YouTube

Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je do toga došlo jer je obilna kiša izazvala velike probleme na putnoj infrastrukturi i izlivanju kanalizacije, a stanovništvo je ostalo bez vode za piće.

"Obilne padavine i naglo otapanje snega 30. novembra i 1. decembra uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i magistralnim putevima, mostovima i propustima, i do prekida saobraćaja", navodi se u saopštenju.

foto: Printscreen/YouTube

Dodaje se i da je zbog povećane zamućenosti reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće rešiti sve probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine.

- To je uradjeno kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

foto: Printscreen/YouTube

Stanovnici Vlasotinca i okolnih sela, koji su juče ostali bez vode za piće zbog prekida rada fabrike vode, vodom za piće se snadevaju iz tri cisterne. U lokalnom Vodovodu je rečeno da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu ispravnost.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković hteo u koncentracionu vladu sa SNS?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja