MISIJA: Srpski mirovnjaci u Libanu čuvaju mir
Foto: Ministarstvo odbrane

Ispraćeni na Bliski istok

MISIJA: Srpski mirovnjaci u Libanu čuvaju mir

Društvo -

Ukupno 130 pripadnika pešadijske čete biće angažovano na očuvanju mira u regionu Bliskog istoka i u Libanu

U niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ organizovan je svečani ispraćaj pešadijske čete i voda za zaštitu snaga Treće brigade Kopnene vojske, štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku u Multinacionalnu misiju UNIFIL u Libanu.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Treće brigade pukovnik Predrag Grbić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, verskih zajednica, kao i porodice i prijatelji mirovnjaka.

Ministar Vulin je istakao da pozdravljamo odlazak onih koji će slavu srpske zastave i srpske države pronositi daleko, a general Diković je naglasio da pripadnici VS posebnu pažnju posvećuju kvalitetu realizacije zadataka.

Ukupno 130 pripadnika pešadijske čete biće angažovano na očuvanju mira u regionu Bliskog istoka i u Libanu, u sastavu španskog kontingenta, dok će vod za zaštitu snaga od 33 člana biti u sastavu italijanskog kontingenta. U misiju je ispraćeno i sedam štabnih oficira i pet pripadnika elementa za nacionalnu podršku.

J. P. - Foto: Ministarstvo odbrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track