OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM Vučić: Ne pravimo razliku među građanima, računajte na našu podršku
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Skup u Palati Srbija

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM Vučić: Ne pravimo razliku među građanima, računajte na našu podršku

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će budžeti za podršku osoba sa invaliditetom biti sve veći iz godine u godinu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Na obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) Vučić je najavio veću i snažniju podršku osobama sa invaliditetom.

DANAS JE MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: Unapređenje položaja i zaštita prioritet države i društva

"Samo ljudi i njihova marljivost predstavljaju ono što jednu zemlju razlikuje od drugih zemalja. Ponosan sam što živim u istoj zemlji u kojoj živite i vi. Danas kada se vidi da stvari polako idu na bolje možete računati na našu snažniju podršku jer hoćemo da pokažemo da ne pravimo razliku među građanima", kazao je Vučić u Palati Srbije.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je rekao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je izjednačila nagrade za paraolimpijce i olimpijce i dodao da su svojim sportskim uspesima paraolimpijci najviše doprineli podizanju ugleda Srbije u "najrazvijenijim protestanskim zemljama".

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Đorđević je rekao da je unapredjenje položaja i zaštita prava osoba sa invaliditetom jedan od prioriteta tog resora.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Prvi pravac naše saradnje ogleda su u učešću predstavnika udruženja osoba sa invaliditetom u radnim grupama za izradu zakonskih rešenja i drugih akata, drugi pravac kroz finansijsku i stručnu pomoć ministarstva programima udruženja osoba sa invaliditetom", kazao je on.

INICIJATIVA GRADSKOG ODBORA NOVE STRANKE U NIŠU: Hitno sanirati rampe koje blokiraju kretanje osoba sa invaliditetom

Predsednik Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Milan Stošić kazao je da je Srbija svojim propisima doprinela da osobe sa invaliditetom imaju najbolju zaštitu u regionu.

"Deset godina postojanja NOOIS-a nije mnogo ali je značajno jer je svaki dan, svaki sat i svaki minut ispunjen brigom o osobama sa invaliditetom", kazao je Stošić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je izjavio da će Udruženje u narednom periodu u saradnji sa Ministarstvom za rad insistirati na donošenju posebnog zakona koji bi regulisao status organizacija sa invaliditetom.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Biti invalid nije lako, ali biti invalid i živeti u Srbiji nije tako teško", kazao je Stošić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas i izložbu slika i rukotvorina članova Udruženja osoba sa invaliditetom i odigrao šah sa predstavnicima udruženja.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) prisustvovali si ministri u Vladi Srbije Nebjša Šarčević, Vanja Udovičić, Goran Knežević, gradonačelnici Beograda i Novog Sada Siniša Mali i Miloš Vučević.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track