RFZO HITNO POZVAO GRAĐANE DA IM SE JAVE: Ako se nalazite na ovoj listi, što pre idite do najbliže filijale!
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

podneli zahteve

RFZO HITNO POZVAO GRAĐANE DA IM SE JAVE: Ako se nalazite na ovoj listi, što pre idite do najbliže filijale!

Društvo -

BEOGRAD - Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) poziva oko 60.000 građana da se jave i preuzmu svoje zdravstvene kartice.

Kako za beogradske medije navode u toj instituciji, oni se još nisu javili i preuzeli svoje elektronske zdravstvene knjižice, iako su zahteve za njihovu izradu podneli do oktobra ove godine.

"Imajući u vidu činjenicu da njih oko 60.000 osiguranika još nije preuzeo svoje kartice, apelujemo da se obrate svojim filijalama ili ispostavama RFZO i dođu po njih", kažu u RFZO.

Kako dodaju u toj instituciji, RFZO je dobio i prijave pojedinih osiguranika da nemaju već nekoliko meseci povratnu informaciju šta je sa njihovim elektronskim karticama, iako su podneli zahteve za njihovu izradu preko Portala elektronske uprave.

"I na njih apelujemo da nam se obrate putem mejla kzo@rfzo.rs ili pozovu broja telefona 011/2053-707 kako bismo utvrdili o čemu se radi. Tom prilikom građani moraju da navedu takozvani EGN broj koji su dobili prilikom podnošenja zahteva za izradu elektronske zdravstvene kartice preko Portala elektronske uprave", kažu u RFZO.

(Kurir.rs/Alo/ R.B./Foto: Kurir/Nemanja Pančić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO : EVO KAKO JE U BEOGRADU OŽIVEO MRTAV ČOVEK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track