VELIKA PROMENA: Vozovi u Beograd više NE IDU na glavnu železničku stanicu! Uveden je i novi red vožnje
Foto: Aleksandar Jovanović

VAŽNO OBAVETEŠENJE

VELIKA PROMENA: Vozovi u Beograd više NE IDU na glavnu železničku stanicu! Uveden je i novi red vožnje

Društvo -

Na srpskim prugama od danas važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za skoro sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju.

Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd u unutrašnjem putničkom saobraćaju od danas saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu "Infrastruktura železnice Srbije".

U međunarodnom putničkom saobraćaju najveća je novina da će voz između Beograda i Soluna po novom železničkom redu vožnje sada saobraćati svaki dan, dok će između Beograda i Sofije saobraćati tokom letnje turističke sezone, od 15. juna do 17. septembra 2018. godine, a u ostalom delu godine saobraćati na relaciji Dimitrovgrad - Sofija.

foto: Beta/Miloš Miškov

Dosta izmena u organizaciji saobraćaja biće i u sistemu beogradske gradske železnice BG Voz.

Po novom redu vožnje, nakon što BG Voz počne da saobraća do Resnika, u Resniku je planirana veza vozova iz sistema beogradske gradske železnice i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja, koji saobraćaju na relacijama za i iz Niša, kao i za i iz Užica.

U stanici Batajnica planirana je veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju za i iz Šida, odnosno za i iz Novog Sada i Subotice, dok je u stanici Pančevački most planirana veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju iz i za Vršac, kao i iz i za Zrenjanin.

Novi red vožnje važiće do 8. decembra 2018. godine.

Infrastruktura železnica Srbije je u novi red vožnje ušla sa 160 kilometara pruga na kojima je brzina vozova povećana na 80 - 120 kilometara na sat i smanjenim dužinama laganih vožnji za 50 kilometara, zahvaljujući sveobuhvatnim projektima modernizacije i rekonstrukcije železničke infrastrukture u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Kurir/Aleksandar Jovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Voz juri 350 km/h, a novčić stoji uspravno! Kako je to, zaboga, moguće?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track