VOZAČI, BUDITE OPREZNI SAOBRAĆAJCI NE TESTIRAJU VIŠE SAMO NA ALKOHOL: Ako sedate za volan, vodite računa da ne unosite ovo u organizam!
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

za dva dana nahvatali 250 pijanih

VOZAČI, BUDITE OPREZNI SAOBRAĆAJCI NE TESTIRAJU VIŠE SAMO NA ALKOHOL: Ako sedate za volan, vodite računa da ne unosite ovo u organizam!

Društvo -

BEOGRAD - Načelnik Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da je za samo za dva dana, koliko traje pojačana kontrola vozača na alkohol, iz saobraćaja isključeno više od 250 vozača, a 59 ih je zadržano na trežnjenju.

"Oni su bili u stanju teške, veoma teške i potpune alkoholisanosti", napomenuo je načelnik Uprave saobraćajne policije gostujući u Dnevniku RTS-a.

Milinković takođe dodaje da će kontrola biti intenzivirana jer je u dane vikenda činjenje saobraćajnih prekrašaja češće a i vožnja pod dejstvom alkohola.

Isto tako, bez obzira na sezonu slava, akcija kontrole alkoholisanosti vozača se nastavlja sve do Nove godine.

Milinković ističe i da razume konzumiranje alkohola, ali ne i vožnju kada se akolkohol konzumira.

"To se mora sprečiti jer se svaki peti život u nesrećama na našim putevima izgubi upravo zbog akohola", upozorava načelnik Uprave saobraćajne policije.

Boban Milinković kaže da se sada vozači kontrolišu i na dejstvo psihoaktivnih supstanci.

"Takvih vozača je relativno malo, jer je postupak utvrđivanja prisustva psih-aktivnih supstanci u organizmu vozača sporiji, pa se kontrolišu samo oni vazači za koje službeno lice posumnja da su pod njihovim dejstvom", navodi Milinković.

(Kurir.rs/RTS/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Reporteri Kurira sa presretačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track