CIA MAMI RADNIKE IZ SRBIJE OVOM PONUDOM: Dinamično okruženje, plata veća od 130.000 evra, a imaju samo 1 uslov!
Foto: Profimedia

objavljen oglas

CIA MAMI RADNIKE IZ SRBIJE OVOM PONUDOM: Dinamično okruženje, plata veća od 130.000 evra, a imaju samo 1 uslov!

Društvo -

Ukoliko govorite srpski, hrvatski, bosanski, možda ste vi idealan kandidat za rad u američkoj Centralnoj obaveštanoj agenciji (CIA).

Naime, CIA je objavila oglas za poziciju instruktora za strane jezike, a na listi se našao srpski, hrvatski, bosanski, ruski, portugalski, farski i drugi. Uslov je da kandidat radi u sedištu u Vašingtonu, a plata ide i do 161.900 dolara (137.796 evra), bez raznih bonusa.

"CIA organizuje vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obaveštajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu", navedeno je u oglasu za posao.

U oglasu se navodi da će novi zaposleni biti u mogućnosti da dobiju novčane bonuse do 35.000 dolara u zavisnosti od poznavanja jezika i funkcije koju će preuzeti.

Kandidat mora da ima fakultetsku diplomu da je završio neki od navedenih jezika, ili da mu je to maternji jezik, da ima od dve do pet godina iskustva u predavanju, kao i ume da koristi najnoviju tehnologiju.

U oglasu se navodi da je znanje engleskog takođe neophodno, kao i da će kandidati morati da prođu kroz rigorozna testiranja. Jedan od uslova je da nisu koristili droge u poslednjih godinu dana, što će CIA proveravati vlastitom metodologijom.

"Prijatelji, porodice, pojedinci ili organizacije mogu pokazati zanimanje da ste se prijavili za posao ili ga dobili u CIA. Njihovo zanimanje, međutim, ne mora biti benigno ili u vašem interesu. Ne možete kontrolisati kome su oni to rekli. Stoga vas molimo da ostanete diskretni kod razgovora o vašem zanimanju za zaposlenjem u Agenciji", stoji u upozorenju u ovom oglasu za posao.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KAKO SMO PREVARILI NATO... Genijalna ideja naše vojske spasila avione i osramotila Alijansu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track