CIA TRAŽI SRBE ZA OBUKU ŠPIJUNA: Nudi posao i platu od 160.000 dolara!
Foto: Profimedia

Mame naše ljude za ogromnu platu

CIA TRAŽI SRBE ZA OBUKU ŠPIJUNA: Nudi posao i platu od 160.000 dolara!

Društvo -

Američka Centralna obaveštajna agencija nudi posao za instruktore srpskog jezika sa zaradom od 137.000 i mogući bonus od 30.000 evra, uz uslov da ni najbližima ne govore za koga rade

Verovatno niste do sada razmišljali o tome, ali možda ste baš vi idealan kandidat za rad u američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA).

Uslov je da kandidat radi u Vašingtonu, a plata se kreće do 161.900 dolara (137.796 evra), bez bonusa.

foto: Printscreen

- CIA organizuje vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obaveštajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji studentima pružaju sva potrebna kulturološka i jezička znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu - navedeno je u oglasu za posao koji je objavljen na zvaničnom sajtu Centralne obaveštajne agencije.

Takođe se navodi da će novi zaposleni biti u mogućnosti da dobiju novčane bonuse do 35.000 dolara u zavisnosti od poznavanja jezika i funkcije koju će preuzeti.

Kandidat mora da ima fakultetsku diplomu da je završio neki od navedenih jezika, ili da mu je to maternji jezik, da ima od dve do pet godina iskustva u predavanju, kao i da ume da koristi najnoviju tehnologiju.

JEDAN OD USLOVA JE DA SE NISU DROGIRALI U POSLEDNJIH GODINU DANA

U oglasu se navodi da je znanje engleskog takođe neophodno, kao i da će kandidati morati da prođu kroz rigorozna testiranja. Jedan od uslova je da se nisu drogirali u poslednjih godinu dana, što će CIA dodatno proveravati.

- Prijatelji, porodice, pojedinci ili organizacije mogu pokazati zanimanje da ste se prijavili za posao ili ga dobili u CIA. Njihovo interesovanje, međutim, ne mora biti benigno ili u vašem interesu. Ne možete kontrolisati kome su oni to rekli. Stoga vas molimo da ostanete diskretni prilikom razgovora o vašem interesovanju za zaposlenje u Agenciji - navedeno je u upozorenju u ovom oglasu.

Mina Branković

Darko Trifunović MORAĆETE DA ZABORAVITE KO STE

foto: Marina Lopičić

Darko Trifunović sa Fakulteta bezbednosti kaže da ove testove nije lako proći, a da će kandidati prolaziti i kroz poligrafsko ispitivanje. Misli da će prednost imati oni kandidati koji imaju američko državljanstvo i papire, ali su poreklom iz Srbije.

- Pored prevodioca, njima treba neko ko ima iskustva da prepozna bitno od nebitnog. Plata koju nude je visoka čak i za njihove standarde. Oni koji prođu moraće da promene svoj život, jer postaju pripadnici tajne službe. Nikome ne smete da pričate šta zapravo radite. Kandidati koji dobiju posao dobiće vizitkarte da rade za neku drugu kompaniju i instrukcije kako da se ponašaju.

Koncizno o CIA PROPAGANDNE AKTIVNOSTI

CIA je obaveštajna služba američke vlade, u čijoj je nadležnosti prikupljanje i analiza podataka o stranim vladama, korporacijama i pojedincima, odnosno davanje takvih podataka raznim drugim odeljenjima vlade. Sekundarnu ulogu predstavljaju propagandne aktivnosti, kontrašpijunaža i uticaj na druge da deluju u interesima vlade SAD.

foto: Kurir

DR KURIR

foto: Kurir

DANAS U KURIRU NAJBOLJI POKLON DODATAK O ZDRAVLJU Zaštitite digestivni trakt

I ove nedelje najbolji poklon dodatak o zdravlju Dr Kurir donosi vam pregršt saveta kako da sačuvate i unapredite svoje zdravlje: saznajte šta je istina, a šta zabluda o bazalnom metabolizmu, da li vitki ljudi zaista imaju brži metabolizam od gojaznih, otkrijte šta je zapravo bolest rak, koji su uzroci, i kako treba da se leči.

Tema broja je loše varenje i opstipacija.

Pročitajte šta je opstipacija i kako je prepoznati, koji su saveti za prevenciju i da li su laksativi pravo rešenje za ovaj problem.

Ne propustite nedeljno izdanje Kurira jer na poklon dobijate najbolji vodič za zdravlje!

foto: Kurir

Mina Branković - Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja