NAKON SKANDALOZNE TUČE U NIŠKOJ GIMNAZIJI RODITELJI SAZVALI HITAN SASTANAK: U planu uvođenje privatnog obezbeđenja
Foto: Printscreen/Youtube

STOP NASILJU

NAKON SKANDALOZNE TUČE U NIŠKOJ GIMNAZIJI RODITELJI SAZVALI HITAN SASTANAK: U planu uvođenje privatnog obezbeđenja

Društvo -

NIŠ - Posle tuče u niškoj Gimnaziji "9. maj" u kojoj su učenici Trgovinske škole upali na čas i motkama napali jednog od učenika, Školski odbor i Savet roditelja razmatraće uvođenje privatnog obezbeđenja u toj školi.

Kako prenose beogradski mediji, zbog toga što su, i pored video-nadzora i dežurnog nastavnika, mladići iz druge škole uspeli da sa motkama uđu u gimnaziju i napadnu učenika 3. razreda, zakazana je hitna sednica Saveta roditelja i Školskog odbora, na kojoj će se izneti predlog o uvođenju privatnog obezbeđenja.

"Imali smo sastanak tima za zaštitu učenika od nasilja i zakazali smo hitno Sednicu saveta roditelja za danas, jer pored toga što važimo za najmirniju školu u gradu, moraćemo dodatno da zaštitimo decu uvođenjem privatnog obezbeđenja. Očigledno nije dovoljan video-nadzor, sve je moglo da se završi tragično", ističe direktor gimnazije Nebojša Lekić.

On kaže da je obezbeđenje dodatni trošak za roditeljski džep, ali da je neophodno uvesti ga, kako se ne bi ponovila scena od četvrtka.

Tuča se dogodila u 3. razredu za vreme petog časa, kad su dva mladića iz Trgovinske škole, za koje se sumnja da su bili u alkoholisanom stanju, ušla u kabinet za hemiju tražeći svog druga, kog nisu zatekli u učionici.

"Tada im je jedan dečko rekao da izađu, oni su izašli iz učionice, zalupili vratima i nakon nekoliko minuta su se vratili sa nekim granama. Ušli su i krenuli da udaraju tog istog momka koji je opsovao. Svi su vrištali. Dva profesora i domar jedva su uspeli da smire mladiće",kaže sagovornik "Novosti".

On dodaje da su odmah došle dve interventne jedinice i Hitna pomoć, da je njegov drug kog su tukla ova dvojica, zadobio povrede glave.

Direktor Gimnazije "9. maj" Nebojša Lekić kaže da pretučeni učenik uopšte ne poznaje dvojicu mladića koji su upali na čas.

"Oni su tražili drugog dečaka, koji valjda igra fudbal sa njima, a koji nije bio tu. Njima je profesor rekao da ne ometaju nastavu i da izađu sa časa, što su i uradili. Međutim, iziritirani verovatno situacijom, oni su se vratili sa letvama, otvorili kabinet hemije i počeli da tuku učenika. Reagovali su profesori hemije i matematike, domar škole, čak i jedan roditelj učenice 1. razreda koji je došao da opravda izostanke detetu, inače vojno lice u civilu. Kada je video da ulaze sa letvama, krenuo je za njima. Stradalo je staklo, epruvete, dve stolice, radi se o jakim krupnim momcima koji su odmah sinoć privedeni", kaže Lekić.

O tuči je obavešteno Više javno tužilaštvo u Nišu, rekli su u policiji.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Printscreen/Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track